UFC

Alex Pereira o svom novom trening partneru: ‘On je jedini koji ima šanse protiv Adesanye‘

Alex Pereira i Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Alex Pereira)
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije smatra da Strickland posjeduje potrebne alate za ugroziti aktualnog prvaka

Alex Pereira i Sean Strickland ranije ove godine postali su trening partneri na iznenađenje mnogih. Još prošle godine Strickland i Pereira međusobno su se obračunali unutar kaveza, a Pereira je slavio nokautom u prvoj rundi.

Niti godinu dana kasnije, Sean Strickland se udružio s Pereirom, a suradnja se pokazala dobrom za Stricklanda. Početkom ovog mjeseca Strickland je nokautirao Abusa Magomedova u drugoj rundi borbe, a ovaj vikend na redu je novi nastup Alexa Pereire.

Brazilac će nastupiti na UFC 291 eventu, a ujedno će i debitirati u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji. ‘‘Poatanov‘‘ protivnik bit će Jan Blachowicz, bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije. Težak posao čeka Pereiru, ali Brazilac je u srednjoj kategoriji dokazao da može dogurati do samog vrha.

Titulu prvaka osvojio je u 11. mjesecu prošle godine, ali nije ju uspio obraniti u četvrtom mjesecu ove godine. Israel Adesanya nokautirao ga je u revanšu, a Pereira je odlučio preći u višu kategoriju nakon tog poraza.

Time se otvorio prostor i za neke nove izazivače u srednjoj kategoriji, a Dricus Du Plessis prvi je na redu. Južnoafrikanac je nokautirao Roberta Whittakera na UFC 290 eventu i tom pobjedom došao je do statusa sljedećeg izazivača. Tijekom konferencije za medije uoči UFC 291 eventa, Pereira je prokomentirao Dricusove šanse u potencijalnom meču protiv Adesanye.

‘‘Iskreno, mislim da je taj meč previše za Du Plessisa, jer Adesanya je daleko superiorniji. Po meni, taj meč nema previše smisla.‘‘, rekao je Pereira.

Prije nego se Adesanya obračuna s Dricusom, na red bi mogao doći Sean Strickland. Naime, Adesanya želi braniti pojas na UFC 293 eventu koji će se održati u devetom mjesecu u Sydneyju. Du Plessis nije spreman nastupiti tako brzo, a Sean Strickland mogao bi uskočiti kao zamjena. Alex Pereira smatra da njegov novi trening partner ima puno više šanse za pobjedu, nego Dricus Du Plessis.

‘‘Boriti se protiv Israela Adesanye uvijek je teško, ali Adesanya je pokazao da može biti poražen. Ali Sean Strickland sto posto ima šanse poraziti ga. Ako itko ima šanse protiv Adesanye, to bi bio Sean Strickland. Ali i dalje je to težak meč za bilo koga.‘‘, rekao je Pereira.

Ne sumnjamo da bi Strickland upravo s Pereirom proveo većinu svog trening kampa ukoliko ugovori meč protiv Adesanye. Alex Pereira najbolje zna kako poraziti Adesanyu, a Pereira očito vjeruje da i Sean Strickland posjeduje set vještina kojim može ugroziti aktualnog prvaka srednje kategorije.

Linker
26. travanj 2024 13:03