UFC

Adesanya prognozirao ishod meča između Blachowicza i Pereire: ‘On udara snažnije, pobijedit će nokautom!‘

Israel Adesanya

 ALEJANDRO SALAZAR/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Alejandro Salazar/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Alex, samo koristi to je**no koljeno‘, savjet je kojeg je ‘Izzy‘ dao ‘Poatanu‘ u kontekstu obrane od rušenja

Nadolazeći vikend donosi nam vrhunsku UFC 291 priredbu koju će, u Salt Lake Cityju, predvoditi (ponovni) okršaj Dustina Poiriera i Justina Gaethjea u lakoj kategoriji. Osim te borbe, čitav "fight card" krcat je sjajnim mečevima, a prvi među njima odnosi se na sunaslovnu borbu (poluteške divizije), u kojoj će snage odmjeriti Jan Blachowicz i Alex Pereira. Svoja razmišljanja o predstojećem obračunu nekadašnjeg prvaka i debitanta u "lightheavyweightu" sada je iznio i Israel Adesanya, čovjek kojeg možemo poimati kao meritornu instancu budući da je s oba borca dijelio kavez (i od njih doživio jedine poraze u profesionalnoj MMA karijeri).

"Ako Jan učini ono što mislim da će učiniti, bit će uhvaćen lijevim krošeom. Mislim da ovo ne ide daleko, a ako ode, onda Jan pobjeđuje. Osjetio sam Blachowiczevu moć, ali mislim da Alex udara snažnije. Radi se o tehnici kojom baca udarce, odnosno o načinu na koji je povezan s tlom. On ne trči, ne kreće se i udara istovremeno, on ‘sjedi‘ dok te ne dovede tamo gdje želi. Pogotovo uz ogradu, tamo može još jače pogoditi", rekao je aktualni prvak UFC-ove srednje kategorije na svom YouTube kanalu, pa dodao:

"Jan bi definitivno mogao naučiti kako udarati jače. Ako ga Jan sruši, mislim da će ga kontrolirati tri runde, ali biram Alexovu pobjedu nokautom".

U nastavku se "Last Stylebender" prisjetio svojih okršaja s dvojicom glavnih aktera ove priče, a onda i udijelio savjet svom velikom rivalu, "Poatanu", kako da neutralizira Blachowiczeve pokušaje rušenja.

"Ovo su dva tipa protiv kojih sam se borio, dva tipa koji su me pobijedili. bit će zanimljivo vidjeti kako će se uklopiti u ovaj ‘matchup‘. Tu su prisutni različiti elementi. Prije svega, element hrvanja, Jan bi mogao hrvati u ranoj fazi meča i oduzeti mu moć, oduzeti mu šanse za napad i iscrpiti ga. Jan će ga definitivno pokušati rušiti, nije glup. Alex, samo koristi to je**no koljeno! On ima dobar tajming, ali u fazi napada. Defenzivno, kad vas netko napada i ulazi vam u noge, morate vježbati tu reakciju i imati je u svom arsenalu tako da, ako protivnik traljavo uđe u rušenje, budete sposobni to obraniti", zaključio je Adesanya.

Linker
23. travanj 2024 07:43