UFC

Alex Pereira o svom prelasku u polutešku kategoriju: ‘Osjećam da je sada bilo pravo vrijeme, svako tijelo reagira drukčije!‘

Alex Pereira

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Imat će nezgodnog protivnika za debi jer ga s druge strane kaveza čeka bivši prvak Jan Blachowicz

Došlo je vrijeme za konferenciju za medije prije UFC 291 priredbe, a jedan od najinteresantnijih boraca na eventu svakako je bivši prvak srednje kategorije Alex Pereira (7-2, 4-1 UFC). Povodom toga govorio je o svojim pripremama za borbu.

"Sve ide po planu. Od moje zadnje borbe u svlačionici smo već počeli razgovarati o tome što će se iduće dogoditi. Nije da me organizacija prisilila da se borim protiv (Jana) Blachowicza. Upravo smo prihvatili borbu za koju smo mislili da će biti dobra borba. Sve se događa prirodno.”

Pereira i Blachowicz (29-9-1, 12-6-1 UFC) bore se u sunaslovnoj borbi večeri. Bit će to Pereirina prva borba otkako je u travnju (četvrti mjesec) nokautom izgubio pojas od rivala Israela Adesanye .

Unatoč 1-1 izjednačenoj seriji s Adesanyom u MMA-u, Pereira je uvjeren da je sada savršeno vrijeme za prijelaz u višu težinsku kategoriju.

“Očekivali smo ovo od posljednje borbe. Rekao sam (UFC-u) da mi treba mali odmor da se malo opustim i da više razmišljam o borbi. Nije da više ne mogu ići u drugu težinsku kategoriju, ali dobar je osjećaj imati pauzu. Svako tijelo reagira drugačije. U mom slučaju, vidite, osjetio sam da je pravi trenutak. Odradio sam malo previše pauze i odmora da bih se mogao malo oporaviti od borbe. Ako vidite, u mojoj prošloj borbi, ono što se dogodilo je način na koji sam hodao do svlačionice i način na koji sam pričao, mogli biste reći da nije bilo tako loše. Mislim da je pravi trenutak.”

UFC poluteška kategorija trenutno nema prvaka. Nakon puknuća Ahilove tetive u košarkaškoj utakmici u srpnju, tadašnji prvak Jamahal Hill odrekao se pojasa. Iznenadno upražnjeno mjesto potaknulo je mnoge fanove da nagađaju hoće li UFC Pereira protiv Blachowicza pretvoriti u borbu za naslov. Na kraju promaknuće nije išlo tim putem, ali Pereira je rekao da bi prihvatio. Njegove su oči ipak uprte u tu borbu.

"Nitko nije vodio ovaj razgovor, ali u isto vrijeme, da se i dogodilo, imao sam to na oku. Bio sam spreman. Imam 36 godina. Nije da imam previše vremena za čekanje, tako što prije želim napasti pojas”, zaključio je.

Linker
03. svibanj 2024 14:56