UFC

(VIDEO) Meč koji ne možemo dočekati: Pogledajte UFC-ovu sjajnu najavu meča između Pereire i Blachowicza

Jan Blachowicz (lijevo) i Alex Pereira (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica poluteškaša međusobno će se obračunati u sunaslovnoj borbi večeri na UFC 291 eventu

UFC-ova poluteška kategorija u proteklih nešto više od šest mjeseci doživljava konstantne i nagle promjene. Sve je počelo u 11. mjesecu prošle godine nakon što je Jiri Prochazka odlučio napustiti tron kategorije zbog teške ozljede ramena.

UFC-ovi čelnici brzo su reagirali i u 12. mjesecu organizirali su borbu za titulu. Međutim, Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev remizirali su u međusobnom obračunu i 2022. godina završila je bez prvaka u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.

Prvi mjesec 2023. godine donio je event u Brazilu, a Jamahal Hill i Glover Teixeira borili su se za titulu. Hill je odradio sjajan nastup, deklasirao je Teixeiru i postao je novim prvakom. Očekivalo se da će Hill braniti titulu protiv Jirija Prochazke nakon što se Čeh oporavi od ozljede, ali prije nego se Prochazka oporavio, Hill je pretrpio tešku ozljedu. Američki borac ranije ovaj mjesec ozlijedio je ahilovu tetivu i baš kao Prochazka, odrekao se titule zbog dugotrajnog oporavka koji ga čeka.

Šuškalo se da će ponovno Jan Blachowicz imati priliku napasti titulu i to već na UFC 291 eventu koji se održava ovaj vikend. Poljaka čeka meč protiv Alexa Pereire, ali ipak se neće raditi o meču za novog prvaka poluteške kategorije.

Nije isključeno da pobjednik tog meča ipak postane sljedećim izazivačem za pojas u poluteškoj kategoriji. Jan Blachowicz trenutno je treći u poretku izazivača unutar poluteške kategorije, dok Pereira prelazi među poluteškaše kao bivši prvak srednje kategorije. Izuzev Magomeda Ankalaeva, pobjednik ovog meča djeluje kao najadekvatniji protivnik za Jirija Prochazku.

Borba između Blachowicza i Pereire time dobiva dodatnu težinu, a nema sumnje da ćemo gledati fantastičan meč. Alex Pereira jedan je od najboljih kickboksača unutar UFC-a, a njegova nokauterska moć trebala bi biti još izraženija u višoj kategoriji. Jan Blachowicz s druge strane kompletan je borac, ali također posjeduje razornu snagu udarca. Istina da Blachowicz ima osjetnu prednost kad je u pitanju grappling, ali nije isključeno da ćemo gledati okršaj u stojci i spektakularan nokaut.

UFC puno ulaže u promociju ove borbe, iako se ne radi o glavnoj borbi večeri na UFC 291 eventu. Svjesni su koliko fanove zanima taj meč, a ususret UFC 291 eventu koji se održava u noći sa subote na nedjelju, UFC je ponudio zanimljivu najavu meča između Pereire i Blachowicza.

Video se nalazi ispod teksta, a možemo samo dodati da jedva čekamo ovaj fantastični meč.

Linker
30. travanj 2024 03:15