UFC

Alex Pereira ogroman je u ovom trenutku: Gotovo 20 kilograma iznad je granice srednje kategorije

Dominick Reyes i Alex Pereira

 Instagram (alex Pereira)
Opasni brazilski kickboksač i MMA borac trenutno je na kilaži teškaša

Fantastično je Alex Pereira (6-1-0, 3-0 UFC) iskoristio priliku u UFC-u. Brazilac je u 11. mjesecu prošle godine debitirao pod okriljem UFC-a, a u 11. mjesecu ove godine borit će se za titulu prvaka u srednjoj kategoriji.

Tri pobjede upisao je ‘‘Poatan‘‘ pod okriljem najjače svjetske organizacije, a iako je ga je UFC planski progurao do ‘‘title shota‘‘ i Pereira je preskočio niz stepenica, nitko se ne buni previše. Meč između prvaka Adesanye i izazivača Pereire jedan je od najiščekivanijih koji nas čeka do kraja ove godine, a taj meč je zakazan za 12. studenog (11. mjesec).

Israel Adesanya proteklih godina nametnuo se kao jedan od najboljih udarača unutar UFC-a i u stojci mu nitko ne može parirati unutar UFC-ove srednje kategorije. Alex Pereira borac je s pedigreom vrhunskog kickboksača, a iza sebe ima dvije kickboxing pobjede nad Adesanyom. Zbog svega toga, taj meč izaziva velik interes javnosti.

Osim sjajnih vještina, Alex Pereira velik adut ima u svojoj fizičkoj snazi i veličini. Brazilac je impresivno građen, a uz to je visok 193 centimetara, dok njegov ‘‘reach‘‘ seže do ravno 200 centimetara. Radi se o zbilja velikom borcu za kategoriju do 84 kilograma, a Pereirina trenutna kilaža otkriva koliko Brazilac skida kilograma za svoje mečeve.

Naime, Pereira je putem Instagram podijelio fotografiju vage na kojoj je navedena njegova trenutna težina. Vaga pokazuje 226.2 funti (102.60 kg). Pereira će za službeno vaganje morati skinuti 18.60 kilograma, a pogled na njegov postotak tjelesne masti također je interesantan.

Pereira je trenutno na samo 9.8 posto tjelesne masti i bit će zanimljivo vidjeti kako će proći skidanje tolike kilaže dok je njegov postotak tjelesne masti tako nizak. Za pretpostaviti je kako Alex i njegov tim ipak znaju što rade, no bila bi velika šteta ako bi padom na vagi ili napornim skidanjem kilaže narušio svoj nastup u borbi za pojas.

Israel Adesanya s druge strane poznat je kao borac koji skida malu kilažu za svoju kategoriju i nasuprot sebe imat će fizički impozantnijeg protivnika.

Linker
13. travanj 2024 10:14