UFC

Alex Pereira ‘progovorio‘ je onda kada je bilo najvažnije! Stricklandov ‘hype‘ ugašen je u prvoj rundi

Alex Pereira vs. Sean Strickland

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Sjajni brazilski kickboksač, a sada i MMA borac, ostvario je najveću MMA pobjedu u svojoj karijeri

Meč između Seana Stricklanda i Alexa Pereire jedan je od onih koji je definitivno privlačio ponajviše pažnje na ovom eventu, naročito na konferencije za medije koju je Sean odradio u četvrtak.

Bio je to meč u kojemu se tražio sljedeći izazivač za titulu u srednjoj kategoriji, a puno se pitanja postavljalo oko pristupa za koji će se Strickland odlučiti.

Sean je meč otvorio svojim klasičnim pristupom. Konstantno se kretao prema naprijed i direktima je tražio metru. Pereira je lijepo pogađao kickovima, a dobro je koristio svoju duljinu i u boksačkim razmjenama. Strickland je pokušavao pronaći način kojim bi ugrozio Pereiru, a Brazilac je totalno umrtvio borbu. Sve do sredine runde kada je samo jednim čistim pogotkom teško uzdrmao Stricklanda. Lijevim krošeom pogodio je ravno u bradu Stricklanda, a još jedan udarac desnicom bio je dovoljan za prekid nakon dvije minute i 36 sekundi prve runde. Teško je Sean bio uzdrman i dezorijentiran, a nadmetanje u stojci s ovakvim borcem koštalo ga je napada na titulu.

Alex Pereira već u trećem UFC nastupu nokautirao je četvrtorangiranog izazivača srednje kategorije i vjerojatno ga čeka borba za titulu.

Strickland je pretrpio svoj prvi poraz u srednjoj kategoriji, a prekinut je i njegov niz od šest uzastopnih pobjeda (pet unutar srednje kategorije). Mnogi će žaliti što Sean nije izborio meč protiv Adesanye nakon svog ''trash talka'' tokom ovog tjedna, ali Alex Pereira bio je tih cijelog tjedna, a progovorio je onda kada je bilo najvažnije.

''Poatan'' je u izjavi nakon meča izjavio kako ga nije briga što Sean priča te da ga unatoč svemu iznimno cijeni kao borca i svog protivnika. Pereira je jednostavno pravi sportaš i vrhunski borac.

Linker
15. travanj 2024 06:30