UFC

Alex Pereira sparirao s Hrgovićevim rivalom: ‘Trebao mi je ovakav sparing kao potvrda da sam spreman‘

Alex Pereira

 Vanessa Carvalho/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove srednje kategorije pri kraju je priprema za prvu obranu titule

Nakon dva sjajna UFC-ova PPV eventa, slijedi manja pauza od velikih evenata, a sljedeći na redu je UFC 286 event. Radi se o eventu zakazanom za Miami, a predvodit će ga Israel Adesanya i Alex Pereira. Termin održavanja je noć s 8. na 9. travnja (četvrti mjesec), odnosno uskršnji vikend.

Alex Pereira na tom eventu tražit će prvu obranu titule prvaka u srednjoj kategoriji. Brazilac je u 11. mjesecu prošle godine nokautirao Israela Adesanya u petoj rundi borbe i preuzeo je tron. Izzyju je to zapravo treći poraz u karijeri od Alexa Pereire, jer dvaput je gubio od Brazilca i u kickboksu.

Unatoč tome, Adesanya je pristao na instantni revanš i već u četvrtom mjesecu ove godine pokušat će se osvetiti i napokon upisati prvu pobjedu protiv ‘‘Poatana‘‘. Nema sumnje da će obojica doći maksimalno spremni i motivirani, a koliko Pereira ozbiljno shvaća svoje pripreme, govore nam i fotografije s njegovog posljednjeg sparinga.

‘‘Kakav sparing! Nakon četiri runde sa Zhilei Zhangom, još sam samopouvjereniji za svoj sljedeći nastup. Bio je to težak i jako opasan sparing, ali trebao sam nešto takvo i to mi je potvrda da sam spreman!‘‘, napisao je Pereira u svojoj objavi.

Alex je dakle sparirao sa Zhileijem Zhangom. Radi se o kineskom boksaču teške kategorije kojeg dobro pamtimo po borbi koju je odradio u osmom mjesecu prošle godine. Zhang je tada boksao protiv Filipa Hrgovića u IBF-ovom ‘‘title eliminatoru‘‘, a Hrgović je teškom mukom došao do pobjede na bodove.

Zhang je boksač koji iza sebe 24 pobjede, jedan poraz i jedan remi, a 2008. godine okitio se i srebrnom olimpijskom medaljom. Boxrec ga svrstava na četvrto mjesto u poretku svjetskih teškaša i nema sumnje da je Pereiri jako dobro došao sparing s takvim boksačem. Šteta što Alex nije objavio i pokoju snimku s tog sparinga, jer vjerujemo da je bilo ‘‘vatreno‘‘.

Linker
20. travanj 2024 02:32