UFC

Alex Pereira želi što prije doći na vrh: ‘Mislim da ne pretjerujem prozivanjem Cannoniera‘

Alex Pereira

 Screenshot (YouTube, Mmaweekly.com)
Brazilac je došao u UFC s jasnom misijom, a to je što skoriji napad na titulu

Pohod Alexa Pereire ka vrhu UFC-ove srednje kategorije, nastavio se sinoćnjom pobjedom. Bruno Silva (22-7-0, 3-1 UFC) ušao je u meč kao autsajder, iako je bio u nizu od sedam uzastopnih pobjeda, no ipak je Pereira po mnogima najbolji kickboksač svijeta u posljednjih nekoliko godina.

Silva je na papiru bio stilski dobar protivnik za Pereiru, jer radi se o borcu koji preferira borbu u stojci, a tu bi ipak Pereira trebao imati prednost nad gotovo svakim MMA borcem. Dobar otpor na koncu pružio je Silva te je izdržao svih 15 minuta, ali Pereira je slavio jednoglasnom odlukom sudaca (30-27 x3).

Druga je to pobjeda za Alexa Pereiru, nakon što je u 11. mjesecu debitirao nokautom protiv Andreasa Michailidisa. 34-godišnji Brazilac želi što prije doći do samog vrha gdje se nalazi Israel Adesanya. Pereira i prvak UFC-ove srednje kategorije imaju zajedničku povijest iz kickboksa. Dvaput su se borili i u oba navrata slavio je Pereira. Gledajući kako Adesanya preuzima primat u MMA-u, Pereira je zasigurno zaključio kako nema razloga da i on ne bude jednako uspješan. Međutim, put do vrha kategorije težak je i potrebno je upisati niz dobrih pobjeda, prije napada na pojas. Pereira trenutno nije rangiran unutar top 15, ali odlučio je prozvati drugorangiranog izazivača srednje kategorije, Jareda Cannoniera.

''Pričao sam o Jaredu Cannonieru jer on je tip koji je idući na redu za napasti pojas. Neki ljudi već pričaju o uparivanju mene i Adesanya, pa stoga zašto se ne bih borio protiv Cannoniera? Mislim da ne pretjerujem prozivanjem Cannoniera.'', rekao je Alex na konferenciji za medije nakon sinoćnjeg nastupa.

Činjenica je da Pereira ipak pretjeruje. Dvije pobjede protiv nerangiranih boraca nikako ga ne dovode u poziciju da se bori protiv Cannoniera, kojeg čeka napad na pojas. Adesanya je trebao pet pobjeda prije nego se borio za titulu privremenog prvaka, a putem je savladao nekoliko rangiranih boraca. Jasno je da bi Pereira rado izbjegao neke od izazivača, naročito one kojima je grappling jača strana. Međutim, to tako jednostavno ne funkcionira i Pereira će morat usavršiti i svoje ostale vještine, ako planira dogurati do same kreme ove kategorije. Iako Brazilac nije naročito oduševio svojim MMA vještinama kroz prva dva meča, Pereira navodi kako nismo vidjeli ono najbolje od njega.

''Imao sam dva odlična meča i mogao sam pokazati neke svoje vještine. Nisam čak niti pokazao sve kroz što prolazim na dnevnoj bazi trenirajući s Gloverom Teixeirom. Svakog dana napredujem i evoluiram. Gdje pripadam u ovoj kategoriji? Ne znam, pustit ću promotore da pričaju, a oni znaju gdje će me smjestiti.'', objasnio je Alex.

Top 15 protivnik bio bi svakako logičniji izbor za idući korak, nego borba protiv Jareda Cannoniera.

Linker
20. travanj 2024 08:53