UFC

Khalil Rountree pružio je inspirirajući govor nakon sjajne pobjede: ‘Bio sam na rubu samoubojstva‘

Khalil Rountree sa svojim timom

 Screenshot (youtube, Ufc)
32-godišnji iskusni UFC-ov borac opisao je s kakvim se problemima nosio u mladosti

Khalil Rountree Jr. poprilično je zanimljiv borac UFC-ove poluteške kategorije. Radi se o čovjeku čiji je otac upucan u pokušaju oružane pljačke još dok je Khalil imao dvije godine. Rountree je odrastajući provodio puno vremena putujući s glazbenim bendom kroz državu. Živio je nezdravim navikama i bio je prekomjerne tjelesne težine.

Ubrzo se počeo nositi i s depresijom te mu je trebalo nekakvo konkretno usmjerenje u životu. Tada je otkrio borilačke vještine i s 20 godina pridružio se Wand Fight Team dvorani, prvenstveno kako bi izgubio višak kilaže. Nakon samo godinu dana treninga, otisnuo se u amatere i počeo se natjecati.

Profesionalni debi odradio je 2014. godine kao 24-godišnjak te je pobijedio u prva četiri nastupa. Ubrzo je dobio priliku sudjelovati u The Ultimate Fighteru, gdje je u finalu izgubio od Andrewa Sancheza. Izgubio je Rountree i svoj drugi nastup pod okriljem UFC-a, a bolji je bio Tyson Pedro.

Promocija ga je zadržala i nakon dva poraza, a Rountree je u sljedeća četiri nastupa upisao tri pobjede i ''no contest'' protiv Oleksiejczuka. Nokautom protiv legendarnog kickboksača Gokhana Sakija, Rountree je došao pod povećalo šire Mma javnosti. Ipak, nakon toga uslijedila su tri poraza i tri pobjede.

Iako je jasno kako se ne radi o borcu koji pripada vrhu poluteške kategorije, Rountree je srčan borac koji nerijetko pruža jako atraktivne mečeve. Mnogi pamte brutalno prebijanje koje je priuštio Eryku Andersu 2019. godine, a u posljednja dva nastupa nokautirao je Modestasa Bukauskasa i Karla Robersona. Ovog potonjeg, savladao je na sinoćnjoj UFC priredbi I time je zaslužio bonus od 50 tisuća dolara, za najbolju izvedbu večeri.

Rountreejevi kickovi u tijelo bili su ubitačni, a na njih je dobro vezao i boksačke kombinacije. Nakon sjajne pobjede nad Robersonom, Khalila Rountreeja oprale su emocije te je pružio izuzetno inspirirajuć govor u kavezu, neposredno nakon meča.

''Želim reći jednu stvar. Ovaj mjesec obilježava se 12 godina otkako sam započeo s MMA-om. Ne želim čekati dok postanem prvak da bih mogao ispričati priču odakle sam došao i kroz što sam prošao. Bio sam dijete od 300 'pounda' (136 kg) i na rubu samoubojstva. Nosio sam se s depresijom i nisam znao što raditi u životu niti u kojem smjeru ići. Samo želim to podijeliti i uistinu inspirirati ljude, milijune ljudi koji se osjećaju kao što sam se ja osjećao.'', započeo je Rountree, a zatim je nastavio.

''Oni koji nemaju snove, ne znaju što rade, samo trebaju nešto, neki cilj. Želim podijeliti svoju priču s takvim tipom ljudi, zato što su to možda životi koje mogu promijeniti. Stoga, kad uđem u kavez, to je moj fokus. Želim biti u mogućnosti pričati svoju životnu priču, a ne samo ući ovdje i boriti se. Da, ovo me učinilo onim što danas jesam, ali ja želim činiti nešto veliko bez čekanja i zadrške. Ako želim doprijeti do svijeta na taj način, moram biti fokusiran.''

Paul Felder osvrnuo se na činjenicu kako Rountree voli miksati mjesta u kojima boravi. Jedno vrijeme čak je provodio na Tajlandu, a sada je nerijetko u New Yorku. Njegovo rodni grad je Los Angeles, a puno vremena provodi i trenirajuči u Las Vegasu. Ipak, New York ističe kao trenutno vrlo bitan grad u svom životu.

''Bivanje u New Yorku, to je samo još jedan dio onoga da želim ispričati svoju priču. Upoznajem ljude, stvaram poznanstva, pokušavam privući prihode kako bi zaradio novac te zaposlio izdavača. Ja želim napraviti promjenu u svijetu i to je nešto oko čega sam strastven. Moje nasilje proizlazi iz želje za promjenom u svijetu. To je sve što zasad mogu reći.'', objasnio je Rountree.

Stvarno lijep govor od strane 32-godišnjeg američkog borca, a i njegov niz od dvije pobjede nokautom također lijepo izgleda. Što je sljedeće za Rountreeja, saznat ćemo kasnije tijekom godine. Njegov kompletan govor s Paulom Felderom nakon meča, pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
19. travanj 2024 07:07