UFC

Alex Perez pojasnio zašto je otkazao sinoćnji nastup: ‘Volio bih da poštujete moju privatnost‘

SAN ANTONIO, TX - March 24: Alex Perez steps on the scale for the official weigh-ins at Westin San Antonio North for UFC Fight Night - Vera vs Sandhagen - Weigh-ins on March 24, 2023 in SAN ANTONIO, United States. (Photo by Louis Grasse/PxImages) (Louis Grasse/SPP)
UFC Fight Night - Vera vs Sandhagen - Weigh-ins, Westin San Antonio North, SAN ANTONIO, TX, United States - 24 Mar 2023,Image: 764954512, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia

 LOUIS GRASSE/SPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Louis Grasse/spp/shutterstock Editorial/profimedia
31-godišnji borac UFC-ove muha kategorije često je akter otkazanih mečeva

Sinoćnji UFC on ESPN 43 event sastojao se od samo 10 mečeva, što je brojka nešto manja od uobičajene kad su UFC-ovi eventi u pitanju. Razlog tome leži u nenadanim otkazivanjima koja su se dogodila tijekom ‘‘fight weeka‘‘ i UFC nije stigao pronaći zamjene.

Meč između Tamires Vidal i Hailey Cowan otkazala je Vidal nekoliko dana uoči eventa, zbog zdravstvenih tegoba. Manuel Torres nije se niti pojavio na vaganju za meč protiv Treyja Ogdena, pa je event ostao i bez tog meča, a jedna borba otkazana je na sam dan održavanja eventa.

Tijekom prijenosa sinoćnje UFC on ESPN 43 priredbe, komentatori su nas obavijestili da meč između Alexa Pereza i Manela Kapea ipak nećemo imati prilike gledati. Perez je nastup otkazao zbog tada nepoznatih zdravstvenih tegoba. Nedugo poslije, UFC-ov borac muha kategorije obratio se javnosti putem svog Instagram profila.

‘‘Prvo i najbitnije, hvala svima na podršci i zabrinutosti. Odrađivao sam zagrijavanje i imao sam napadaj. Odmah sam zaprimio liječničku pomoć. Moja hidratacija i elektroliti bili su više nego adekvatni. Ovo nema veze sa skidanjem kilaže. Bilo je to jedno od najlakših skidanja kilograma u mom životu. Proći ću detaljna testiranja u narednim tjednima kako bih saznao uzrok napadaja. Volio bih da poštujete moju privatnost. Ispričavam se protivniku i fanovima, a hvala UFC-u i liječničkom timu na pomoći i podršci.‘‘, napisao je Perez.

Zdravlje Alexa Pereza najbitnije je u ovoj priči, ali šestorangirani izazivač UFC-ove muha kategorije mogao bi čak biti i otpušten zbog novog otkazivanja borbe. Naime, Perez je ‘‘magnet‘‘ za otkazane mečeve.

U periodu od 11. mjeseca 2021. godine kad se trebao boriti protiv Brandona Morena pa sve do sinoć, Perezove borbe otkazane su u čak 10 navrata! Četiri puta je Perez imao ugovoren meč protiv Matta Schnella, a niti jednom se nisu borili. Dvaput su mu otkazivani mečevi protiv Askara Askarova, a nije se uspio obračunati ni s Amirom Albazijem, Kai Kara-Franceom, Manelom Kapeom i već spomenutim Morenom, iako je imao ugovorene mečeve protiv njih.

Naravno, nisu ti mečevi bivali otkazani samo Perezovom krivicom. Nekad su mečeve otkazivali protivnici, ponekad je dolazilo i do promjene datuma iz nepoznatih razloga, ali Perez je u dva navrata uoči borbe protiv Schnella padao vagu, a neke je mečeve otkazivao zbog ozljeda/zdravstvenih tegoba. Dva meča odradio je Perez od 11. mjeseca 2020. godine i bit će zanimljivo vidjeti kako će UFC reagirati na novo otkazivanje 31-godišnjeg borca muha kategorije.

Inače, tenzije između njega i Kapea narasle su još tijekom ceremonijalnog vaganja i sučeljavanja. Došlo je do naguravanja i mnogi su ovaj meč vidjeli kao favorita za najbolju borbu večeri na sinoćnjem eventu. Borbe na kraju nije ni bilo.

Linker
23. travanj 2024 17:16