UFC

Doktorska izvedba Coryja Sandhagena: ‘Chito‘ Vera deklasiran je od strane ‘Sandmana‘!

Cory Sandhagen i ‘‘Chito‘‘ Vera

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Obračun dvojice top 5 bantamaša završio je dominacijom Coryja Sandhagena

Marlon Vera ušao je u sinoćnji meč protiv Coryja Sandhagena kao osjetni autsajder, unatoč činjenici da je dva mjesta bolje rangiran od njega u poretku izazivača. Ispostavilo se da su ‘‘bookmakeri‘‘ znali što rade.

Cory Sandhagen (16-4-0, 9-3-0) fantastičnim nastupom deklasirao je ‘‘Chita‘‘ Veru i u potpunosti je neutralizirao sve njegove alate. Vera (20-8-1, 14-7 UFC) je prezentirao čvrstoću po tko zna koji put u karijeri, ostao je bez poraza prekidom u svojoj karijeri, ali Sandhagen ga je apsolutno nadjačao.

Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je ‘‘Sandman‘‘, a sudac Joel Djeda trebao bi izaći pred javnost i pokušati objasniti kako je vidio Veru kao boljeg i zašto je bodovao meč 48-47 u njegovu korist. Zbilja je nevjerojatno da Sal D‘Amato (50-45) i Chris Lee (49-46) uvjerljivo presude u korist Sandhagena, a jedan sudac odredi Veru kao pobjednika.

No dobro, Sandhagen nije zbog toga ostao bez pobjede, a tko god je gledao njegovu izvedbu, svjestan je uvjerljive pobjede. Cory je oduševljavao već od samog početka borbe. Bacao je raznovrsne kombinacije s kojima se Vera mučio, a Ekvadorac je najviše uspjeha imao ‘‘low kickova‘‘. Pogodio je Vera u jednom trenutku i ‘‘letećim koljenom‘‘, a Vera se samo nasmijao i pokušao zapljeskati protivniku. Međutim, taj trenutak dobro oslikava i stanje u kavezu.

Dok se Vera pokušavao poslužiti gestikulacijama nevezanim za sam meč, Sandhagen je bio maksimalno fokusiran i ekspresno je srušio Veru. ‘‘Chito‘‘ zaslužuje poštovanje jer je iz donje pozicije uspio napraviti i ponešto posjekotina na licu Coryja, ali bila je to dominantna runda Sandhagena.

‘‘Sandman‘‘ je jako iznenadio implementiranjem hrvanja u svoju taktiku. Dosad mu je to bio uvjerljivo najslabiji segment njegove igre, ali protiv Vere pokušao je čak 12 rušenja, a triput je bio uspješan. Nije se tu radilo samo o rušenjima i pokušajima. Sandhagen je pokazao i jako dobru kontrolu iz gornje pozicije, a Veru je kontrolirao preko sedam minuta kroz cijeli meč.

Imao je i borbeni ‘‘Chito‘‘ svojih trenutaka, a posebno dobro pogodio je u trećoj rundi, kada je Sandhagena zahvatio ljevicom u bradu. Međutim, ispostavilo se da se meč odvio onako kako je Sandhagen i najavljivao.

Vera je borac koji je i u posljednjih nekoliko mečeva znao gubiti na bodove, ali strpljivo bi čekao priliku za udarac kojim bi nokautirao protivnika i time bi preokrenuo kompletan meč. Sandhagen je najavio da se Vera neće moći oslanjati na takav pristup protiv njega i to se ispostavilo točnim. ‘‘Sandman‘‘ nije niti jednom poslan u nokdaun, zadržao je koncentraciju svih 25 minuta, a statistika značajnih udaraca debelo je na njegovoj strani (128-58).

‘‘Merabe, jesi li gladan? Imam nešto za tebe da pojedeš, ali nije dobrog okusa.‘‘, poručio je Sandhagen neposredno nakon meča i time je prozvao Meraba Dvalishvilija, prvorangiranog izazivača u bantam kategoriji. Gruzijac je ekspresno odgovorio putem Twittera.

‘‘Idemo, bilo kad, bilo gdje.‘‘

Podsjećamo, Merab je prije dva tjedna oduševio izvedbom protiv Petra Yana, a danas je Sandhagen oduševio borbom protiv ‘‘Chita‘‘ Vere. Upariti njih dvojicu definitvno ima smisla, a pobjednik te borbe zaslužuje postati sljedećim izazivačem. Prvak je Aljamain Sterling, a 6. svibnja (peti mjesec) čeka ga obrana titule protiv Henryja Cejuda.

Vratimo se još malo na Joela Ojedu, suca koji je meč bodovao u korist Vere. Mnogi MMA borci oglasili su se putem Twittera zbog takvog bodovanja i Ojedu je u neku ruku ‘‘ukrao‘‘ pažnju čak i Sandhagenu.

‘‘Sudac koji je meč bodovao u korist Vere već ujutro bi trebao biti otpušten.‘‘, poručio je Matt Brown, a oglasili su se i Islam Makhachev, Belal Muhammad i Kamaru Usman.

‘‘48-47 za Veru? Volim ‘Chita‘, ali što je taj sudac gledao?‘‘, poručio je Usman.

Pitamo se i mi, ali teško je reći da nismo navikli na barem jednu kritično lošu sudačku odluku tijekom svakog UFC-ovog eventa.

Holly Holm rutinski do nove pobjede, Landwehr upisao treću pobjedu zaredom i uzeo treći uzastopni bonus

Od ostatka večeri vrijedi spomenuti da je Holly Holm upisala novu pobjedu. Rutinski je bivša prvakinja porazla Yanu Santos, a pobjedu je upisala jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27 x2). Nate Landwehr pružio je još jedan dobar nastup u kavezu, ali i za mikrofonom. ‘‘Submissionom‘‘ u drugoj rundi porazio je Austina Linga.

Tijesne pobjede podijeljenim sudačkim odlukama upisali su Albert Duraev koji je svladao Chidija Njokuanija i Maycee Barber koja je pobjedu upisala protiv Andree Lee.

Meč između Manela Kapea i Alexa Pereza nažalost nije se niti održao. Iako su uspješno odradili vaganje, a na sučeljavanju je bilo podosta tenzija među njima, Perez je nastup otkazao uoči samog eventa, zbog zasad nepoznatih zdravstvenih problema.

Bonus za borbu večeri dobili su C.J. Vergara i Daniel da Silva, a tehničkim nokautom u drugoj rundi slavio je Vergara. Nate Landwehr i Daniel Pineda nagrađeni su bonusima za izvedbu večeri, a uz Vergaru, oni su jedini borci koji su pobjede upisali prekidom. Zaslužio je i Sandhagen ovakav bonus, ali ne pita se nas.

Kompletne rezultate eventa pročitajte u nastavku teksta.

UFC on ESPN 43 - rezultati eventa:

Main card:

Cory Sandhagen def. Marlon Vera via podijeljenom sudačkom odlukom (47-48, 49-46, 50-45)

Holly Holm def. Yana Santos via jednoglasnom odlukom sudaca (30-26, 30-27, 30-27)

Nate Landwehr def. Austin Lingo via submission (rear-naked choke) - R2, 4:11

Maycee Barber def. Andrea Lee via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 30-27)

Alex Perez vs. Manel Kape*

Albert Duraev def. Chidi Njokuani via podijeljenom sudačkom odlukom (28-29, 29-28, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Daniel Pineda def. Tucker Lutz via submission (giljotiina) - R2, 2:50

Lucas Alexander def. Steven Peterson via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27) | Peterson retires

Trevin Giles def. Preston Parsons via podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 29-28)

C.J. Vergara def. Daniel Lacerda via TKO (punches) - R2, 4:04

Victor Altamirano def. Vinicius Salvador via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
23. travanj 2024 03:23