UFC

Alexander Gustafsson ipak neće nastupiti krajem godine: OSP je brzo dobio novog protivnika

Alexander Gustafsson

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
Nekoć ponajbolji poluteškaš svijeta otkazao je nastup iz zasad nepoznatih razloga

Dvije godine pauzirao je Alexander Gustafsson nakon poraza od Fabricija Werduma u sedmom mjesecu 2020. godine. Šveđanin se tada okušao u teškoj kategoriji, ali Fabricio Werdum završio ga je u prvoj rundi.

Gus je uzeo pauzu i pripremio se za povratak u polutešku kategoriju. Nikita Krylov trebao je poslužiti kao adekvatan protivnik za povratak nekoć ponajboljeg teškaša svijeta, ali povratak je završio neslavno. Krylov je trebao 67 sekundi da nokautom porazi Gusa, borca koji se triput borio za UFC-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.

Sumnjalo se da bi to mogao biti i kraj karijere nekoć odličnog borca, ali 35-godišnji ‘‘Mauler‘‘ nedugo poslije zakazao je novi meč. Ovince Saint Preux i Gustafsson trebali su se obračunati 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu, ali taj meč je ipak otkazan. Gustafsson je zapravio otkazao nastup iz zasad nepoznatih razloga, a informaciju je podijelio OSP.

‘‘Isti datum, novi protivnik. Gus je otpao i Philipe Lins je uskočio.‘‘, napisao je OSP putem svog OnlyFans profila (da, dobro ste pročitali).

Lins je 2018. godine osvojio PFL-ov turnir u teškoj kategoriji, a 2020. godine debitirao je pod okriljem UFC-a. Njegova UFC karijera zasad nije naročito uspješna. Andrei Arlovski i Tanner Boser porazili su ga u prva dva UFC nastupa, a Brazilac se nakon toga spustio u polutešku kategoriju. U četvrtom mjesecu ove godine porazio je Marcina Prachnia jednoglasnom odlukom.

Što se OSP-a tiče, ovaj UFC-ov veteran bio je u nizu od dva uzastopna poraza (Jamahal Hill i Tanner Boser) sve do petog mjeseca i UFC 274 eventa. OSP je na tom eventu podijeljenom sudačkom odlukom porazio Mauricia ‘‘Shoguna‘‘ Ruu. Šteta što ga nećemo gledati u obračunu s Gusom, a nadamo se da ‘‘Mauler‘‘ nije teže ozlijeđen i da će brzo zakazati novi nastup.

Linker
01. svibanj 2024 23:40