UFC

(VIDEO) Alex Pereira dočekan je kao heroj: Gloverova dvorana je bila prepuna fanova

Pereira i fanovi

 Teixeirammaandfitness
Pereira je i zaslužio takav doček s obzirom na uspjeh koji je ostvario

Prošle je subote Alex Pereira osvojio pojas u srednjoj kategoriji porazivši starog rivala Israela Adesanyu na UFC 281 priredbi. Cijeli ‘‘main card‘‘ je bio odličan te su sve borbe završile prekidima, ali večer je ipak kulminirala ovom borbom u srednjoj kategoriji iz koje je ‘‘Poatan‘‘ izašao kao pobjednik.

Iako prvi put u MMA-u, bio je ovo ukupno treći put da Pereira protiv Adesanye izlazi kao pobjednik. Već je dva puta pobjeđivao u kickboksu, a tamo ga je jednom i nokautirao tako da su svi s nestrpljenjem čekali njihov obračun s malim rukavicama, a i on je otišao u korist Brazilca.

Ulaskom u petu rundu Adesanya je vodio na sudačkim karticama te je samo trebao ostati stajati u toj posljednjoj rundi, ali Glover Teixeira i ostatak Pereirinog tima su mu rekli prije početka pete runde da mu za pobjedu treba isključivo finiš. Ušao je tako Pereira u petu runu i nokautirao prvaka te je postao prvi borac koji je u srednjoj kategoriji u UFC-u pobijedio Adesanyu.

Bio je to Adesanyi ukupno drugi poraz u profesionalnoj MMA karijeri, a prvi mu je nanio Jan Blachowicz kada j pokušao uzeti titulu u poluteškoj kategoriji. Vratio se Adesanya nakon toga u svoju srednju kategoriju gdje je rutinski rješavao izazivače, ali Alex Pereira je čovjek koji Adesanyi jednostavno zadaje najveće probleme.

Nakon velike pobjede Pereira je dočekan kao heroj u Golverovoj dvorani, a video i fotografije možete pogledati ispod:

Linker
23. travanj 2024 14:19