UFC

Alexander Gustafsson vraća se u UFC-ov kavez? ‘Razgovarat ćemo o tome, još uvijek sam pod ugovorom‘

Alexander Gustafsson

 Screenshot/YouTube (Frontkick)
Švedski poluteškaš posljednji je put nastupio krajem srpnja 2022., kada ga je u prvoj rundi nokautirao Nikita Krylov

Nekadašnji izazivač za titulu UFC-ove poluteške kategorije, Alexander Gustafsson, vratio se trenažnom procesu i tvrdi kako bi mogao ponovno ući u oktogon najveće svjetske MMA organizacije ako dobije odgovarajuću ponudu. Švedski borac pružio je neke nezaboravne trenutke u UFC-ovom kavezu, osobito u prvom meču protiv Jona Jonesa, a iako je u posljednjim borbama nanizao četiri uzastopna poraza, čini se kako se sprema za potencijalni povratak.

"Treniram s dečkima i radim na tome da se vratim u formu. Sretan sam što sam ovdje i što sam u blizini ovih životinja. Sada ću puno više vremena provoditi u dvorani, fokusirati se na trening, na sebe i vratiti se u formu. Ne razmišljam toliko o natjecateljskom dijelu, ako dođe - dođe. Vrijeme će pokazati, vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je 36-godišnji Šveđanin za Frontkick.

Govoreći o potencijalnom povratku, Gustafsson je nagovijestio da je otvoren za ponovno natjecanje unutar kaveza ukoliko mu se UFC obrati s adekvatnom ponudom.

"Ako ponuda za borbu bude na stolu, razgovarat ćemo o tome. Još uvijek sam u poslu, još uvijek sam pod ugovorom s UFC-om i ako se budem borio, to će sigurno biti u UFC-u", zaključio je.

Podsjetimo, "The Mauler" je posljednju borbu odradio krajem srpnja 2022. godine, kada ga je Nikita Krylov nokautirao u prvoj rundi. Prije toga je gubio od Fabricija Werduma (prisiljavanje na predaju), Anthonyja Smitha (prisiljavanje na predaju) i Jona Jonesa (nokaut). Ukupno je u profesionalnoj karijeri odradio 26 mečeva, pri čemu je upisao 18 pobjeda i 8 poraza.

Linker
08. travanj 2024 20:23