UFC

Alexander Volkanovski detaljno analizirao UFC 302: ‘Ako Dustin Poirier iskoristi ovu stvar onda može pobijediti‘

”The Diamond”

 CARMEN MANDATO/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Pred nama je sjajan okršaj za titulu u UFC-ovoj lakoj kategoriji, a bivši prvak Volkanovski je dao svoj osvrt

Alexander Volkanovski odbija se kladiti protiv Islama Makhacheva u glavnom meču UFC-u 302, ali vjeruje da Dustin Poirier ima solidne šanse ako iskoristi svoj kontraški gard da zbuni protivnika.

Volkanovski dobro poznaje Makhacheva. Njih dvojica su imali tijesan meč s podijeljenom odlukom na UFC-u 284, a zatim je Volkanovski izgubio brzu zamjensku borbu protiv Dagestanca na UFC-u 294. U novom videu u kojem analizira predstojeći UFC-ov event "The Great" je podijelio svoje predviđanje za glavnu borbu večeri.

"Islam će biti previše dobar," izjavio je. "Mislim da je previše siguran borac da bi napravio greške gdje će ga netko poput Dustina Poiriera uhvatiti. Dustin Poirier je sjajan borac. Mislim da je to teška borba za svakoga i ne vidim nikoga da pobijedi Islama još neko vrijeme. Osim ako ga ne uhvate, zar ne?"

Poirier je tip borca koji bi mogao uhvatiti bilo koga, posebno s obzirom na to da je lijevoruki udarač. Volk je detaljno opisao Makhachevov stil rušenja i primijetio da bi standardni zahvat dagestanskog hrvača mogao staviti njegovu glavu točno u liniju s Poirierovom jačom rukom.

"Ne voli ulaziti ravno kad osjeća opasnost," rekao je Volkanovski o Makhachevu. "Pobrine se da je izvan središta. Glava mu je izvan linije i zatim se vraća u bolji položaj dok te ruši. Khabib je također bio takav. Položaj nije pravilan, ali to radi kako bi glavu držao izvan središta i van linije vatre, i još uvijek radi sjajan zahvat odatle."

"Ali sada će to raditi protiv kontraša. Jaki gornji udarci, jaki udarci nogom, jaka koljena."

Volkanovski je dodao da očekuje da će se Makhachev i njegov tim prilagoditi i izbjeći stavljanje glave u poziciju opasnosti. Ali kao što je primijetio, ako stvari postanu lude, instinkt često prevlada, ili borac provede toliko vremena brinući se o lijevoj strani da ga pogodi veliki desni udarac... kao što je Islam doživio u svom jedinom MMA porazu od Adriana Martinsa. "Mislim da je jedini put kad je Makhachev bio nokautiran bilo protiv kontraša" rekao je Volk. "Opet, obično idete izvan direkta, sada je to vaša jaka strana. Dakle, malo je nezgodno."

Ipak, Alex i dalje predviđa pobjedu Islama.

"Mislim da neće preuzeti previše rizika na nogama jer Dustin Poirier ima sjajne ruke, sjajno udaranje. Mislim da neće igrati... Mislim da je Islam toliko dobar da će završiti borbu. Mislim da će to biti završetak putem submissiona. Je li to u kasnijim rundama, ili može li to završiti odmah?"

Linker
18. lipanj 2024 22:54