UFC

Alexander Volkanovski jasan o ishodu revanša s Islamom Makhachevim: ‘Bit će to velik izazov, ali garantiram da ću pobijediti!‘

February 12, 2023, Perth, Perth, Australia, Australia: PERTH, AUSTRALIA - FEBRUARY 12: (L-R) Islam Makhachev celebrates his victory over Alex Volkanovski in their Lightweight title fight during the UFC 284 event at Rac Arena on February 12, 2023 in Perth, Australia.,Image: 755650838, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Matt Davies/Zuma Press/Profimedia

 MATT DAVIES/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matt Davies/zuma Press/profimedia
Jedino je pitanje kada će se to moći održati zbog operacije

Čini se da će Alexander Volkanovski baciti oko na Islama Makhacheva dok ne dođe do druge borbe. Uoči UFC-a 290 i nakon borbe u subotu u T-Mobile Areni, Volkanovski (26-2, 13-1 UFC) izrazio je odlučnost i motivaciju da ponovno ispiše povijest ako mu se pruži prilika da osveti svoj poraz iz prvog meča na UFC-u 284.

“Lagao bih kad bih rekao da ću samo proći kroz njega. Bit će to još jedna vrlo napeta, ali jamčim da će moja ruka biti podignuta nakon meča. Obojica smo toliko dobri da bi to mogla biti još jedna sjajna borba, ali radujem se tomu.”

Volkanovski je trenutno pound-for-pound borac broj jedan. To je pozicija koju je držao mjesecima, a u subotu je pobijedio privremenog prvaka u perolakoj kategoriji Yaira Rodrigueza (16-4, 10-3 UFC) tehničkim nokautom u trećoj rundi glavne borbe večeri UFC-a 290.

Na vrhu perolake kategorije, Volkanovski je uvijek iznova ponavljao da želi samo borbe koje mu predstavljaju izazov.

"To je još jedan izazov koji me uzbuđuje, tako da je to očito ono što sam želio. Razgovaramo o tome kako ne trebam biti motiviran, ali uzbudljivo je kada mogu imati takve borce ispred sebe. Taj kamp koji sam imao, odradio sam 14 tjedana. Tako je dobro imati nekoga takvog ispred sebe. U toj borbi se digla ruka. Mislim li da sam pobijedio? Da, ali on je imao podignutu ruku te sam shvatio da moram poraditi na nekim stvarima. Sada nitko neće imati šanse protiv mene", kazao je.

Predsjednik UFC- a Dana White odobrio je zahtjev Volkanovskog za još jednu borbu za naslov u lakoj kategoriji nakon završetka eventa, no jedino nije jasno kada ili protiv koga će se Volkanovski vratiti u akciju. Otkrio je da će nakon UFC-a 290 vjerojatno trebati operaciju. Očekuje se da će Makhachev (24-1, 13-1 UFC) predvoditi UFC 294 u listopadu u Abu Dhabiju, tako da tek treba vidjeti može li se ovo održati u neko skorije vrijeme.

Linker
15. svibanj 2024 20:08