UFC

Alexander Volkanovski je nedodirljiv! Nakon pet rundi totalne dominacije pobijedio Hollowayja i ostao prvak

Alexander Volkanovski 

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/Ddp Usa/Profimedia
Prvak nikad nije izgledao bolje i brže

Alexander Volkanovski, apsolutni je vladar UFC-ove perolake kategorije. Neporažen je u UFC-u od kad je za njega potpisao 2016. godine, a osim pojasa perolake kategorije, karijeru mu je obilježilo rivalstvo s Maxom Hollowayjom koja večeras treba biti razriješeno. Volkanovski je dva puta već pobijedio Hollowayja, od čega jednom, po mnogima, vrlo kontroverzno.

Miljenik fanova, Max Holloway, večeras ponovno pokušava doći do pojasa perolake kategorije. U posljednjih pet nastupa slavio je tri puta, a ta dva poraza mu je nanio upravo Volkanovski. Nakon pobjeda protiv Calvina Kattara i Yaira Rodrigueza, Max je napokon dobio priliku osvetiti poraze od Volkanovskog.

Veliku trilogiju Max otvara u centru kaveza pokušavajući držati Volkanovskog u kretnji unatrag. Volkanovski pogađa nekoliko low kickova i baca dobru ručnu kombinaciju ali Max vješto izbjegava. Alexander uspijeva s unutrašnjim low kickovima doći u poziciju da pogodi desni kroše koji mu za sad dobro prolazi. Ponovno ga pogađa, ovog puta i lijevi što Max definitivno osjeća. Max krajem runde pogađa dva dobra desna direkta te lakat iz okreta kojeg je Volkanovski dobro obranio.

Drugu rundu Max opet uzima centar kaveza ali konstanto prima taj desni kroše. Dojam je kao da Max ima problema s brzinom Volkanovskog. Alexander odvlači Maxa na žicu i drži ga u podređenoj poziciji, čak je i leđa uzeo na trenutak. Volkanovski desnim krošeom otvara veliku posjekotinu na Hollowayjevom licu, koji pokušava sa high kickom s distance ali ne uspijeva napraviti nešto značajno.

Treća runda ponovno započinje s Maxom u centru kaveza. Volkanovski ponovno pogađa desni kroše za kojeg Max još nije našao odgovor. Max pokušava no Volkanovski izbjegava gotovo sve što ovaj baca, i na sve to gotovo uvijek pogodi taj desni kroše. Alexander inicira klinč na žici gdje kontrolira Hollowayja i iz okreta pogađa dobar lakat. Max krajem runde pogađa koljeno ali bez značajne štete.

U četvrtoj rundi gledamo reprizu, barem na početku. Volkanovski ponovno inicira klinč na žici i drži Maxa u podređenoj poziciji, no odvajaju se i Holloway je pogodio dobar desni direkt. Max pogađa dobar udarac iz okreta u tijelo, no Volkanovski nastavlja svoj ritam s unutarnjim low kickom i desnim krošeom. Max ulazi u rušenje i uzima leđa, no Volkanovski je jednostavno fizički superiorniji.

Posljednju rundu je Max na početku opet u centru dok Volkanovski kruži i pogađa. Max ulazi u rušenje no bezuspješno, Alexander okreće i odvaja se. Volkanovski kombinira low kickove s ponekim high kickom, no najviše uspjeha ima upravo s tim low kickom. Max ponovno ulazi u noge ali Alexander s lakoćom brani i odvlači ga na žicu. Ostatak runde je Volkanovski rutinski pogađao i tako zaključao večerašnju pobjedu.

Alexander Volkanovski ostaje prvak jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
26. travanj 2024 11:04