UFC

Alexander Volkanovski: ‘Ludi ste ako mislite da Du Plessis može pobijediti Whittakera‘

Robert Whittaker 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Inače, jedini čovjek koji je u UFC-u Whittakera pobijedio u srednjoj kategoriji jest upravo Israel Adesanya

UFC 290 osim dvije borbe za pojas donosi i još nekoliko fenomenalnih mečeva koje sigurno ne želite propustiti. Jedan od njih jest i onaj u srednjoj kategoriji između Dricusa Du Plessisa i Roberta Whittakera, a bit će to ujedno i ‘‘title eliminator‘‘ meč čiji će pobjednik dobiti priliku napasti pojas.

Nije tajna da su rijetki oni koji Dricusu daju velike šanse u tom meču, a jedan od njih je i prvak Alexander Volkanovski. On jednostavno ne vidi način na koji bi Dricus mogao ugroziti Whittakera, a sve to jer je po njemu Robert previše pametan i previše dobar za njega:

‘‘Mislim da ste ludi ukoliko mislite da ga Dricus može pobijediti. Očito je zabavno kad tako autsajder dođe do velike pobjede, ali ne poput nekoga kao što je Robert Whittaker. On je previše pametan i previše zaokružen borac i mislim da će biti previše za Dricusa. Ako se pobjednik tog meča bori za titulu, to mora biti Rob. Ne vidim da Rob gubi taj meč. Očito je nezaustavljiv van borbi s Izzyjem. Nitko mu se ne može ni približiti. To samo pokazuje koliko je dobar Robert Whittaker‘‘, rekao je Volkanovski na svom YouTube kanalu.

Inače, jedini čovjek koji je u UFC-u Whittakera pobijedio u srednjoj kategoriji jest upravo Israel Adesanya. Borili su se dvaput i oba puta je Adesanya pobijedio, dok niti jedan drugi poraz u srednjoj kategoriji Whittaker nema. Ako izuzmemo Adesanyu, Whittaker je posljednji puta izgubio 2014. godine od ‘‘Wonderboyja‘‘ Thompsona kada se još borio u velter kategoriji.

Linker
18. svibanj 2024 18:20