UFC

Alexander Volkanovski prognozirao neč Adesanye i Stricklanda: ‘Sigurno će biti ovako, uništit će ga i slomiti mu ruku!‘

Alexander Volkanovski

 STEVE MARCUS/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Steve Marcus/getty Images/profimedia
Predviđa i slomljenu ruku u meču

Alexander Volkanovski je pogledao u svoju kristalnu kuglu uoči UFC-a 293. Povratak UFC-a u Sydney velik je za srednju kategoriju jer će naslov biti na kocki kada prvak Israel Adesanya traži svoju šestu obranu naslova u karijeri protiv Seana Stricklanda. Uvijek je bilo jamstvo da će jedna od najvećih zvijezda Australije biti predvodnik "eventa", a ako to nije mogao biti Volkanovski, znao je da Adesanya može uskočiti.

Strickland nije bio izvorni protivnik na umu za Adesanyinu nadolazeću obranu naslova. Na UFC-u 290, kada je Volkanovski posljednji put uspješno obranio svoj pojas u perolakoj kategoriji protiv Yaira Rodrigueza u srpnju, Dricus Du Plessis postigao je tehnički nokaut protiv Roberta Whittakera. Pobjeda je učvrstila Južnoafrikanca kao prvog izazivača, ali nažalost, mučna ozljeda stopala spriječila ga je da se relativno brzo vrati u kavez. Dakle, prema Volkanovskom, Stricklandu su se otvorila vrata da dobije batine.

“Očito je da Sean Strickland navodno ima hrvačko i hrvačko iskustvo. Ipak ima malo ega, budimo realni. On kaže: ‘Ah, koga briga za to s***. Idem samo stajati i tući se.‘ Nije mu bilo dobro protiv Pereire, ali postoje dobre šanse da to ipak učini.Ipak, ne želi se tako boriti ni protiv Adesanye, shvatit će i sam. ‘Izzy‘ će ga stvarno rastaviti, smrskati mu noge."

Volkanovski i Adesanya nisu stranci jedno drugom, blisko surađuju kao dugogodišnji suigrači iz City Kickboxinga (CKB) pod paskom glavnog trenera Eugenea Baremana. Kao što je spomenuo Volkanovski, Strickland je notorno izdržljiv unatoč tome što je pretrpio poraz nokautom od Pereire prošle godine — tek drugi u njegovoj karijeri od 32 borbe. Međutim, prvak perolake kategorije očekuje pobjedu prekidom, ali na nesvakidašnji način.

"Razmišljao sam o jednoj stvari i zamišljao je u glavi... slomljenu ruku. Slomiti ruku Seanu Stricklandu od udarca. Ne znam zašto, samo vidim da se to događa dok pokušava blokirati udarac. Podiže ruku u zadnji tren i samo pukne. Ja zapravo to zamišljam. Očito biram pobjedu tehničkim nokautom, bit će to takva vrsta borbe u kojoj će stvarno povrijediti tog tipa. Sean je čvrst, ali bit će uništen”, zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 07:32