UFC

Alexander Volkov: ‘Spreman sam boriti se za titulu, o tome razmišljam svakog dana‘

Alexander Volkov
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Ruski teškaš mogao bi potvrditi kako je fizička transformacija bila njegova do sada najbolja odluka

Pripreme za najvažniju borbu karijere su gotove, vaga je odrađena i preostalo je još samo ući u Octagon te odraditi borbu. Naravno, riječ "samo" je tu u pomalo šaljivoj maniri jer savladati Ciryla Ganea nije ništa jednostavno ili lako. Da je tako, ovaj bi francuski borac do sada na svom rezimeu imao barem jedan poraz, no nula je još uvijek postojana. Čak i nakon pet UFC borbi, putem kojih je došao do treće pozicije ljestvice izazivača teške kategorije.

No, Alexander Volkov posjeduje puno toga čime može Ganeu pružiti pravi ispit. Visok je, snažan i dugačak, što je svakako izazov samo po sebi. Osim toga, kao netko karate pozadine sposoban je boriti se iz "kyokushin" garda, koji poprilično onemogućava borcima prilazak na distancu koja im odgovara. Odličnu i u detalj razrađenu strategiju morat će imati "Bon Gamin" ako namjerava i dalje ostati neporažen. S druge strane, Volkov djeluje izuzetno opušteno pred borbu koja ga može dovesti na korak od onoga što sanja.

"Radio sam za ovu borbu na nekim posebnim stvarima. Pogledao sam jako puno njegovih borbi i drugih raznih snimaka. Osjećam kako sam domaću zadaću dobru odradio. Vidjet ćemo kako će biti u Octagonu, ali ja se osjećam odlično", kratko je Rus opisao svoje stanje tijekom gostovanja na ESPN+, okrenuvši se nakon toga Ganeu:

"Gane je jako talentiran. Posjeduje vrsne udaračke vještine, jedne od najboljih u našoj cijeloj kategoriji. Također je dobar u hrvanju i grapplingu. No, ja sam tu da bih pobijedio. Mislim kako je ovo dobra borba za mene, a želja je pokazati kako sam u svemu navedenom bolji od njega."

U trenutnoj situaciji, gdje bi se Derrick Lewis trebao boriti za titulu, gdje na čekanju imamo Stipu Miočića te gdje se očekuje teškaška aktivacija Jona Jonesa, ipak je teško očekivati da bi pobjednik ove borbe odmah išao na titulu. Neovisno o tome, cilj kod 32-godišnjeg Rusa se ne mijenja. Pojasevima Bellatora i M-1 Global želi pridružiti ovaj najvažniji te najvrjedniji.

"Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ne želim gledati kroz Ganea, no spreman za boriti se za titulu. O tome razmišljam svaki dan. Ali, za sada prvo moram odraditi borbu protiv Ganea i pokazati koliko dobar mogu biti", kratko je iznio cilj ovaj dvometraš spreman dodatno oploditi svoju fizičku transformaciju. Ona mu je u posljednje vrijeme borbe donijela najbolja izvedbe otkako je član UFC-a. Za novu pobjedu trebat će ostati na tom putu.

Linker
14. travanj 2024 04:17