UFC

Alexandre Pantoja ne planira pratiti moderne trendove: ‘Dobar sam otac i suprug, a to je slika koju želim pružiti svijetu‘

LAS VEGAS, NEVADA - DECEMBER 16: Alexandre Pantoja of Brazil reacts to his win following in the flyweight title fight during the UFC 296: Edwards vs. Covington event at T-Mobile Arena on December 16, 2023 in Las Vegas, Nevada. Sean M. Haffey,Image: 830199338, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sean M. Haffey/getty Images/profimedia
Prvak UFC-ove muha kategorije ne planira promovirati mečeve iskazujući nepoštovanje svojim protivnicima

‘‘Trash talk‘‘ i granice dobrog ukusa proteklih dana ‘‘goruće‘‘ su teme u svijetu MMA-a. Sve je krenulo od Colbyja Covingtona i uvreda koje je izrekao na račun Edwardsovog pokojnog oca.

Samo dan kasnije, Sean Strickland ismijavao je Seana O‘Malleyja zbog otvorene veze sa svojom suprugom, a zatim je i Dricusa Du Plessisa optužio da je u homoseksualnoj vezi sa svojim trenerom. Oni su uzvratili tako što su ga podsjetili na njegovog nasilnog oca i teško odrastanje.

Sve to izazvalo je polemike oko samih granica. ‘‘Trash talk‘‘ postao je osnovni dio promoviranja mečeva, ali gdje i kako postaviti granice? Jasno je da obitelj, nacionalnost, vjersku i rasu pripadnost ne treba dirati, ali vjerujemo da se nekim borcima teško zaustaviti u žaru verbalne borbe.

Jedan od boraca koji je bio puka suprotnost glavnim zvijezdama proteklog tjedna, svakako je Alexandre Pantoja. Prvak UFC-ove muha kategorije niti u jednom trenutku nije pokušao omalovažiti svog protivnika Brandona Royvala. Pantoja je još tijekom ‘‘fight weeka‘‘ poručio kako on nikada neće biti borac koji se služi takvim tehnikama promoviranja borbe.

"Držim se na zemlji. Moja žena je jako žilava. Nakon ove borbe, možda bih trebao otići raditi stvari sa svojom obitelji - možda na zajednički odmor. Mislim da je to ono što ljudi trebaju razumjeti o mojoj povijesti. Ja sam obiteljski tip, skroman tip. Nikada nećeš vidjeti s**nja o meni. Ne volim gluposti. Ako plaćaš da gledaš moje borbe, ne plaćaš da gledaš moj život. Ja nisam ‘reality show‘, ja sam borac. Uvjeravam se da ću svaki put kad odem u oktogon napraviti velike stvari. Pobrinut ću se da svi novci uloženi u mene budu isplaćeni", objasnio je Brazilac protekli tjedan.

Pantoja je bio prisutan tijekom konferencije za medije na kojoj je Covington uvrijedio Leona Edwardsa, a svoj osvrt dao je nakon nastupa na UFC 296 eventu. Pantoja se složio sa Seanom Stricklandom, jer Sean Strickland je prije nekoliko dana osudio Covingtona zbog prozivki na račun obitelji i obiteljske prošlosti.

‘‘Ne slažem se sa svime što Strickland inače govori, ali ovaj put sam na njegovoj strani. I on sam ponekad previše priča i spominje tuđe obitelji. Ne sviđaju mi se takve stvari i to je nepoštivajuće. Zašto je Colby ono rekao? Mislim da se većina boraca slaže kako je to najgori ‘trash talk‘ koji smo ikad čuli. Poštujem Leona Edwardsa i sve što radi za svoju obitelj i državu.‘‘, pojasnio je prvak UFC-ove muha kategorije.

Mnogi će sada reći kako Pantoja nikad neće biti velika zvijezda, jer odbija pratiti trendove i biti poput Covingtona, Conora McGregora i ostalih istaknutih ‘‘trash talkera‘‘. Pantoju to ne dira previše i on se ne planira mijenjati.

‘‘Nikada se nisam borio na UFC-ovom event uu Brazilu. To je moja božićna želja za ‘Papa‘ Danu. Želim braniti pojas u Rio de Janeiru. Brazil treba heroje. Ima nas koji uvijek poštujemo svoje protivnike i vode obitelj sa sobom. Moj sin mi je bio od velike pomoći tijekom skidanja kilaže. Smatram da radim dobar posao kao otac svojoj djeci i suprug svojoj ženi. To je slika koju pokušavam pružiti ovom svijetu.‘‘, poručio je ovaj borac koji je uistinu sportaš za primjer drugima. Nadamo se da će takav i ostati.

Linker
01. svibanj 2024 17:03