UFC

Du Plessis o sukobu sa Stricklandom: ‘On govori što god poželi, ali ne može podnijeti kad mu netko uzvrati udarac‘

Dricus Du Plessis (lijevo) i Megan Olivi (desno)

 Screenshot (youtube, Espn)
Izazivač za UFC-ovu titulu u srednjoj kategoriji smatra da Strickland treba viši stupanj samokontrole

Sean Strickland u posljednje dvije godine etablirao se kao ponajbolji ‘‘trash talker‘‘ u UFC-u. Teško je sjetiti se situacije kada je Sean nadjačan u verbalnim bitkama, sve do ovog tjedna i UFC ‘‘Season 2024‘‘ konferencije za medije.

Pokušavao je Sean isprovocirati svog sljedećeg protivnika, Dricusa Du Plessia. Strickland je optuživao Dricusa da je homoseksualac i da prakticira spolne odnose sa svojim trenerom. Dricus Du Plessis ostao je smiren na takve optužbe, a uzvratio je još jače.

‘‘Brate, zašto si tako ljut? Misliš da te tvoj otac mlatio? Tvoj otac nije ništa spram mene. Ja ću ti pokazati što su batine. Vratit ću ti sva sjećanja iz djetinjstva. Sve do jednog, sve one trenutke kad bi ti legao u krevet, a tvoj otac dođe i prebije te.‘‘, poručio je Dricus.

Itekako se vidjelo da Sean nije dobro primio ove riječi od strane Dricusa. Strickland je prošao kroz teško djetinjstvo, a njegov otac bio je alkoholičar i obiteljski nasilnik. Dricus je pronašao bolnu točku Seana Stricklanda, a sva ta rasprava dovela je do fizičkog obračuna dok se održavao UFC 296 event.

Dana White osobno je radio raspored sjedenja na tribinama za UFC-ove borce, a iz nekog razloga smjestio je Stricklanda i Du Plessisa na malu razdaljinu. U jednom trenutku došlo je do fizičkog obračuna između njih dvojice, a Dricus je nakon meča dao kraći osvrt za ESPN.

‘‘Dosad sam bio na omjeru 5-0 u T-Mobile Areni, a od danas sam službeno na 6-0. Sretan sam zbog toga.‘‘, našalio se Dricus na početku razgovora s Megan Olivi, a zatim je dao nešto ozbiljniji osvrt.

‘‘Vjerojatno nismo ostavili dobar primjer ovime, ali nekad se ovakve stvari dogode. Nitko nije nastradao i sve je dobro prošlo.‘‘, dodao je.

Megan Olivi spomenula je Dricusu kako je očito pogodio Stricklanda svojim izjavama o njegovom ocu. Nitko dosad nije uspio ovako utjecati na Stricklandovo raspoloženje, ali Dricus tvrdi da Strickland svojim ponašanjem zaziva takve provokacije.

‘‘Nije me briga kako se on osjeća i je li ga to pogodilo. On govori što god poželi i uvijek ističe kako ima pravo reći što želi. Sada je isplivala njegova bolna točka i ja ne bih trebao pričati o tome. Ako želi pričati na takav način, mora biti spreman i primiti udarac. Nije me briga što misli o tome. On se mora smiriti i biti staloženiji. Znam da još nisam prvak i ne mogu davati šampionske savjete, ali: budi miran i pribran, radiš greške kad nisi miran. Ja sam totalno smiren i odlično se sjećam. Činjenica da se on razbjesnio samo ide meni u prilog. Ne mogu vjerovati koliko ga je lako mentalno uznemiriti. Sean Strickland je tip koji priča o svima i ismijava svakog, a jedna mala rečenica ga je izludila. To vam govori koliko lako ću ga mentalno slomiti.‘‘, zaključak je ovog odličnog južnoafričkog borca srednje kategorije.

Meč je na rasporedu 20. siječnja (1. mjesec), a Strickland i Dricus predvodit će UFC 297 event. Ovi incidenti sigurno će podići interes fanova kad je u pitanju ovaj meč, a ne sumnjamo da će i ‘‘fight week‘‘ biti prožet tenzijama i verbalnim darcima ispod pojasa.

Linker
26. travanj 2024 10:40