UFC

Alistair Overeem: ‘Umirovit ću se istog trenutka kad postanem UFC prvak‘

Alistair Overeem
 CHEN BO/Imaginechina/Afp
Ispred nas je vikend tijekom kojeg će Alistair Overeem loviti treću pobjedu u nizu

Nakon jednog vikenda pauze, koji su nam uzbuđenjima popunile druge borilačke promocije, UFC se vraća održavanju svojih priredbi. Ponovno su u Las Vegasu, gdje će prva ovogodišnja priredba biti predvođena teškaškom borbom Alistaira Overeema i Alexandra Volkova. Borba koja se već ugovarala za travanj 2019. godine, kad se ipak nije održala, napokon je došla na red. Za razliku od ondašnje situacije, kad je Volkov dolazio iza poraza, a Overeem iza pobjede protiv Sergeya Pavlovicha, ovog puta su obojica u pozitivnom nizu. "Reemov" iznosi dvije pobjede. Automatski je time ova borba vjerojatno još veća nego da se onda održala.

"Volkov je definitivno sazrio kao borac otkako smo prošli put bili ugovoreni, no isto tako mislim da sam ja trenutno opasniji nego ikad. Mislim da sam dosegao svoj vrhunac i uzbuđen sam oko ove borbe koja dolazi u pravo vrijeme", rekao je Overeem u razgovoru za MMA Junkie, dodavši nešto epiteta na račun svog protivnika:

"On je kompletan borac opasan u svim segmentima. Dobro udara nogama, ali odličan mu je i boks. Također je dobar na podu, zapravo, svugdje može priuštiti opasnost. Ima posebno velik doseg pa će ovo biti zanimljiva bitka. No, osjećam se itekako spreman. Pripremni kamp je bio dobar i takva će biti borba."

Već je ranije najavio kako je ovo njegov posljednji pohod na vrh, a sad je dodao kako je uvjeren da će uspjeti u svom naumu te se umiroviti s jedinom titulom za koju je izjavio kako mu nedostaje.

"Osjećam kako je ovo moje vrijeme jer imam dvije pobjede u nizu. Borbe su mi bile dobre i uzbudljive, a sad samo moram nastaviti tom putanjom te ću tako doći do nove borbe za titulu, ona me čeka. To će isto tako biti moja posljednja borba za titulu jer vremena više nemam, ali pomirio sam se s tim. Imao sam sjajnu karijeru, zapravo još uvijek ju imam. No, budimo realni, moje vrijeme je uskoro gotovo, ne namjeravam se boriti do 45 godina. Ovo je moj posljednji pohod nakon kojeg ću zahvatili svima što su me pratili. Umirovit ću se istog trenutka kad osvojim titulu. Nakon toga nemam ništa više za dokazati", objasnio je svoje ambicije.

Ako savlada Volkova, bit će Alistair vrlo blizu te borbe za titulu, no vjerojatno će gledajući na konkurenciju trebati još jednu pobjedu. No, korak po korak, posebno dok znamo da mu svaka borba može biti posljednja. Nitko se neće začuditi ako u slučaju poraza od Volkova odluči kako je to bila njegova posljednja borba. I upravo zbog toga će svi njegovi navijači istu sa strepnjom pratiti.

Linker
14. travanj 2024 15:10