UFC

Aljamain Sterling: ‘Dillashaw pobjedom zaslužuje borbu za titulu, Sandhagen baš i ne‘

Aljamain Sterling i Cory Sandhagen
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove bantam kategorije ne smatra borbu Dillashawa i Sandhagena izravnom borbom za izazivača

UFC je najavio kako će pobjednik borbe između TJ-a Dillashawa i Coryja Sandhagena, koja predvodi UFC on ESPN 27 priredbu, postati idući UFC-ov izazivač bantam kategorije. Naravno, nakon što revanš odrade Aljamain Sterling i Petr Yan. To će se dogoditi kad Sterling napokon kaže kako je oporavljen, zdrav i spreman, no čini se da to još uvijek nije blizu.

Ipak, to ne sprječava Sterlinga da ovu navedenu borbu prokomentira. Napravio je to tijekom svog vlastitog podcasta pod imenom "Weekly Scraps", okrenuvši se tome radi li se uistinu o borbi za izazivača. On ju zapravo takvom ne vidi, barem ne u oba slučaja pobjednika.

"Pobijediš li TJ-a Dillashawa, vrijedi li to borbu za titulu? Nisam siguran. Pobijedi li TJ, zaslužuje li on? Njemu bih apsolutno dao. Apsolutno! Ali, kad gledam s druge strane, ne vidim što bi ta pobjeda značila Sandhagenu osim još jednom poznatog imena na njegovom rezimeu", rekao je Sterling, koji očito nema interes ponovno se susreti s nekim koga je već savladao.

Sandhagenu je inače poraz od Sterlinga, kojeg je doživio u lipnju prošle godine na UFC 250 priredbi, jedini u dosadašnjoj UFC karijeri. U posljednje dvije borbe ima impresivne pobjede nokautom nad dva bivša izazivača, Marlonom Moraesom i Frankiejem Edgarom. No, očito smatra Sterling kako dodavanje bivšeg prvaka tom popisu nije dovoljno za postati izazivačem. Čudno, ali svatko ima pravo na svoje mišljenje.

Nije moglo bez prognoze borbe, a zanimljiv je njegov izbor favorita, posebno nakon onoga što je prvobitno rekao.

"Mislim da je ovo stilski dobra borba. Momak koji je toliko viši, većeg dosega, a bori se vrlo smireno, sad će se boriti protiv nekoga tko ulazi nabrijan, uvijek s ciljem protivnika ozlijediti. Bit će to jako zabavna borba za gledati. Kad bih mogao birati pobjednika, mislim da će to biti Sandhagen. Oni su trenirali zajedno i vjerujem da to obojici donosi samopouzdanje. Osim toga, ako je TJ uistinu bio na nečemu, a sad više nije, Sandhagenove šanse tako još više rastu", objasnio je svoje viđenje.

Sterling je načinom na koji je došao do titule već okrenuo veliki broj fanova protiv sebe, a nisu mu pomogne niti izjave kakve je davao nakon borbe. Teško da će nakon ovoga nešto biti bolje.

Linker
27. travanj 2024 02:45