UFC

Aljamain Sterling dobio novog protivnika: Uskoro se opet bori, no u pitanju nije MMA

Aljamain Sterling 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Što se tiče novog nastupa u UFC-u, tu se još uvijek ništa ne zna. Jedino se zna da to neće biti revanš protiv O‘Malleyja

Aljamain Sterling nedavno je izgubio pojas prvaka u bantam kategoriji kada ga je Sean O‘Malley nokautirao u drugoj rundi borbe. Sada se već i sa sigurnošću može reći kako revanš neće dobiti jer je ugovorio novi nastup, no uopće se ne radi o MMA-u. Dana je ionako rekao kako od revanša nema ništa, što naravno Sterlingu nije po volji.

Što se tiče tog novog nastupa, neće se raditi o MMA-u nego o ‘‘grapplingu‘‘ na Polaris 25 priredbi. Originalno se Sterling trebao boriti protiv britanskog borca perolake kategorije Nathaniela Wooda, no Wood se morao povući iz ovog meča jer je dogovorio borbu u UFC-u u desetom mjesecu.

Organizacija je Sterlingu ubrzo pronašla zamjenu, a radi se o bivšem UFC-ovom borcu, Mikeu Grundyju. Borac je to koji je u UFC došao početkom 2019. godine te je debitirao pobjedom, no onda su uslijedila tri poraza od kojih je prvi bio od Movsara Evloeva. Nakon tri poraza je dobio otkaz u organizaciji, a nakon toga nije nastupio niti jednom u MMA-u.

Meč će se održati 30. ovog mjeseca u Walesu, a svakako će biti zanimljivo gledati Sterlinga u ovakvom meču. Inače, Sterling je crni pojas pod bivšim UFC-ovim prvakom Mattom Serrom, a do sada je u UFC-u pokazao dobre vještine u parteru.

Što se tiče novog nastupa u UFC-u, tu se još uvijek ništa ne zna. Jedino se zna da to neće biti revanš protiv O‘Malleyja, osim ukoliko se Dana ne smiluje i promijeni mišljenje. Kolike su šanse da se to dogodi ne znamo, no vjerojatno nisu velike.

Linker
19. travanj 2024 17:12