UFC

Aljamain Sterling ima ambiciozan plan: ‘Završit ću Cejuda u drugoj rundi!‘

Aljamain Sterling 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Vjerojatno je i sam svjestan da ga čeka jako težak zadatak, a dotaknuo se i svoje budućnosti u bantam kategoriji

Polako nam se približava UFC 288. Početkom petog mjeseca će se u kavezu konačno susresti povratnik Henry Cejudo i prvak bantam kategorije Aljamain Sterling, a bit će to Cejudov prvi meč nakon povlačenja iz sporta 2020. godine. Ulog je velik, a to je dakako Sterlingov pojas u bantam kategoriji.

Već se naveliko počelo s analizama ovog meča, a dojam je kao da mnogi ipak naginju na Cejudovu stranu. No, Sterling itekako vjeruje u sebe te je rekao kako se nada da će ga završiti, a otkrio je i u kojoj rundi to namjerava učiniti:

‘‘Mislim da ga mogu završiti u drugoj rundi. To je plan prema kojem treniram. Mislim da bi bilo previše teško doći tamo i učiniti to u prvoj rundi. Mislim da ćemo u prvoj ispipavati snage, možda ću ga pokušati malo ispuhati i natjerati ga na povlačenje. Ako ga uspijem srušiti, to će biti idealno. Jednom kada ga srušim, udarat ću ga dolje tako da će ili morati dati vrat za ‘submission‘ ili će nastaviti primati štetu‘‘, rekao je Sterling za Inside Fighting.

‘‘Mislim da imam još jednu ili dvije borbe u bantam kategoriji, a onda ću ići u perolaku da vidim kakvi su tipovi gore. U dvorani radim jako dobar posao, samo bi mi trebalo malo vremena da se naviknem na kilažu, da ojačam kako bih se mogao s njima natjecati‘‘, dodao je.

6.5. je datum UFC 288 priredbe i susreta ove dvojice boraca, a bit će svakako zanimljivo vidjeti kako će Cejudo izgledati nakon duže pauze. Sterling će također biti jako motiviran da porazi borca kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih, tako da nas čeka odličan meč.

Linker
06. svibanj 2024 20:11