UFC

Figueiredo ipak ne ide u bantam kategoriju: Dogovorio novu borbu u svojoj kategoriji na ljeto

Deiveson Figueiredo 

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Iako je nakon poraza od Morena najavio prelazak u kategoriju iznad, izgleda da će to za sada ipak pričekati

Bivši prvak muha kategorije Deiveson Figueiredo najavio je prelazak u bantam kategoriju nakon poraza od Brandona Morena na UFC 283 priredbi u prvom mjesecu ove godine u Brazilu. Mnogi borci iz bantam kategorije su mu se ponudili da mu požele dobrodošlicu, no izgleda da će Figueiredo još neko vrijeme ostati u muha kategoriji.

Figueiredo je posljednja četiri nastupa odradio protiv trenutnog prvaka Brandona Morena, a to je ujedno bila i prva kvadrilogija u povijesti UFC-a. Prvu borbu su odradili još krajem 2020. godine te je ona završila neriješeno, a u revanšu je slavio Moreno ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi.

Treći meč se održao u prvom mjesecu prošle godine, a pojas je tada Figueiredo uzeo jednoglasnom odlukom sudaca. Konačno, sve se razriješilo u prvom mjesecu ove godine na UFC 283 priredbi kada je tehničkim nokautom slavio Moreno.

Nakon toga je Figueiredo najavio prelazak u bantam kategoriju, no izgleda da se to još uvijek neće dogoditi. Jučer su se pojavile informacije kako je dogovorio borbu protiv Manela Kapea na UFC 290 priredbi u sedmom mjesecu, a to je i potvrđeno.

Inače, Manel Kape je deveti na službenoj rang ljestvici muha kategorije, a trenutno je zaredao tri pobjede. Prije toga je dvaput poražen u prva dva UFC nastupa, a sada će protiv bivšeg prvaka dobiti ogromnu priliku plasirati se u sami vrh kategorije.

Kad smo već u muha kategoriji, Brandon Moreno je dogovorio novu obranu titule u kojoj će mu protivnik biti Alexandre Pantoja. To će im ujedno biti i revanš jer su se 2018. godine već borili, a odlukom sudaca je tada slavio Pantoja. Oni će se također boriti na UFC 290 priredbi.

Linker
26. travanj 2024 12:02