UFC

Aljamain Sterling iznosi zanimljivu teoriju: ‘Nakrcali su UFC 299 ‘fight card‘ kako bi O‘Malleyja prikazali kao veliko ime‘

Sean O‘Malley (lijevo) i Aljamain Sterling (desno)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije iznio je teoriju s kojom se mnogi slažu

UFC 299 event po mišljenju mnogih nudi bolji ‘‘fight card‘‘ nego veliki UFC 300. Neki smatraju da su UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘ pogriješili nakrcavši UFC 299 takvim borbama jer su time smanjili mogućnost za još bolji UFC 300. No, sve u svemu, treći i četvrti mjesec ponudit će nam dva spektakularna UFC-ova eventa.

Kad je u pitanju UFC 299 event, Sean O‘Malley i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera predvodit će priredbu borbom za pojas u bantam kategoriji. Sean će tražiti prvu obranu pojasa koji je osvojio prošle godine, a ujedno će pokušati i osvetiti jedini poraz koji je upisao u dosadašnjoj karijeri. Složit će se mnogi, ovo nije najbolji meč na tom ‘‘fight cardu‘‘.

Dustin Poirier i Benoit Saint Denis mogli bi nam ponuditi čak i najbolju borbu u ovoj kalendarskoj godini, a ništa manje vatrometa ne očekujemo u meču između Kevina Hollanda i Michaela Pagea.

Znamo da nas Gilbert Burns i Jack Della Maddalena nikako ne mogu razočarati, a nadamo se i povratku Petra Yana u najboljem mogućem izdanju. Ruskog borca čeka meč protiv Kineza Songa Yadonga, također jako kvalitetnog i atraktivnog borca.

Mateusz Gamrot i Rafael dos Anjos mogli bi ponuditi poslasticu za ljubitelje ‘‘grapplinga‘‘, a bit će itekako zanimljivo vidjeti kako će se Jailton Almeida nositi s borcem poput Curtisa Blaydesa. Gledat ćemo i debi zastrašujućeg Kubanca Robelisa Despaignea, kao i novi nastup Michela ‘‘Demolidora‘‘ Pereire kojeg čeka meč protiv Michala Oleksiejczuka.

Nestvarno dobar ‘‘fight card‘‘ i postavlja se pitanje zašto su UFC-ovi čelnici odlučili složiti takav ‘‘fight card‘‘ samo mjesec dana prije velikog UFC 300 eventa? Aljamain Sterling tvrdi da razlog leži u Seanu O‘Malleyju, odnosno UFC-ovoj tendenciji da Seana prikažu većim nego što zapravo jest.

‘‘Meč između Vere i O‘Malleyja stilski je zanimljiv. Nemojte me krivo shvatiti, gledat ću tu borbu. Ali zanimljivo je kako su UFC-ovi ‘matchmakeri‘ odlučili nakrcati ovaj ‘fight card‘ kako bi se stvorio dojam da je Sean O‘Malley veliko ime. Komično je, jer znam da mnogi ljudi kritiziraju UFC 300, a mnogi mečevi s UFC 299 ‘fight carda‘ mogli su naći svoje mjesto na UFC 300 eventu. Ne treba vam puno da izvučete neke zaključke.‘‘, objasnio je Sterling gostujući u MMA Houru.

Podsjećamo, Sterling se u osmom mjesecu prošle godine borio protiv Seana O‘Malleyja, a prema Sterlingovim navodima, event je apsolutno podbacio kad su u pitanju ‘‘PPV‘‘ brojke.

‘‘Nešto sam pregledavao sa svojom suprugom, a kad smo prolazili kroz PPV brojke koje je postigao taj event (UFC 292), pomislio sam: ‘Zar su ovo brojke na temelju kojih taj tip (O‘Malley) govori da je velika PPV zvijezda? Oh, moj Bože‘. Da sam znao da će brojke biti tako niske, uzeo bih odmor koji mi je trebao i tek sada bih se pripremao za taj meč. Iz UFC-a su mi tada rekli da taj meč mogu dobiti u kolovozu, a ukoliko odbijem, čekao bih do prvog, drugog ili trećeg mjeseca 2024. godine. Tako je, kako je. Kockao sam se i vjerovao sam da će brojke biti iznad svih prijašnjih. To se nije dogodilo, ali sretan sam jer sam zaradio nešto dodatnog novca.‘‘, rekao je Sterling putem svog YouTube kanala.

Službene brojke nisu dostupne javnosti, ali Henry Cejudo i neki insajderi tvrde da se radi o brojci između 300 i 350 tisuća prodanih prijenosa. Vjerujemo da će UFC 299 postići bolje brojke, ali s obzirom na kompletan ‘‘fight card‘‘, zasluge ne možemo pripisati samo Seanu O‘Malleyju.

Linker
27. travanj 2024 23:32