UFC

Aljamain Sterling jasan o tome gdje treba smjestiti Charlesa Oliveiru na ljestvici boraca lake kategorije: ‘On mora biti tamo!‘

Aljamain Sterling 

 JAMES GILBERT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA James Gilbert/getty Images/profimedia
‘On ima stvarno odličan rezime‘

UFC prvak u bantam kategoriji Aljamain Sterling smatra da bi Charlesa Oliveiru trebalo uključiti u bilo kakav razgovor o najvećem borcu svih vremena lake kategorije.

Mnogima taj naslov trenutno drži neporaženi bivši UFC prvak Khabib Nurmagomedov, ali Sterling vidi da bivši prvak Oliveira (34-9, 22-9 UFC) polako smanjuje razliku za njim.

"Najveći svih vremena, ‘GOAT‘, koji je kriterij za to? Jesu li to samo priznanja? Jer ako se radi samo o pohvalama, Charles Oliveira ima vraški dobar životopis. Od obrana naslova, stilskih bodova na završnici, dulje je u igri.”

Oliveira je brzo nokautirao Beneila Dariusha u sunaslovnoj borbi večeri na UFC-u 289 protekle subote i sada je bolji od svih boraca koji su trenutačno na UFC-ovoj ljestvici prvih pet u lakoj kategoriji. Njegovih 20 pobjeda prekidom u UFC-u također je rekord u povijesti organizacije.

Na temelju svog životopisa i prošlog niza od 11 pobjeda, kojeg je prekinuo prvak lake kategorije Islam Makhachev na UFC-u 280, Sterling zagovara "Do Bronxa".

"Za mene, mislim da on mora biti u tom razgovoru. Morate uključiti Charlesa Oliveiru u to protiv Khabiba. Čini se da je sljedeći u nizu sada Makhachev koji se približava tomu, ali ipak mora još puno napraviti da bi im se pridružio. Stvarno gledam na obrane naslova, a zatim i na pobjednički niz. Ne kao tijekom cijele tvoje karijere, govorim kao u UFC-u. Ostvariti takve nizove pobjeda u UFC-u, vrlo je teško. I vidjeti nekoga kako se vraća iz poraza na način na koji je Oliveira činio uvijek iznova u svojoj karijeri, o tome se ima što reći”, zaključio je Sterling.

Nakon ove pobjede nad Dariushom, Oliveira je očekivano izrazio želju da odradi revanš s Makhachevom, a ako ga uspije pobijediti i vratiti pojas, onda ne bi trebalo biti nikakvog pogovora o ovim tvrdnjama Sterlinga s kojima će se složiti dobar dio navijačkog MMA puka.

Linker
02. svibanj 2024 20:43