UFC

Aljamain Sterling: ‘Korisnici steroida trebali bi biti kažnjeni zatvorom‘

Image: 453738772, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: MediaPunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia

 MEDIAPUNCH INC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ov prvak bantam kategorije volio bi korištenje steroida izjednačiti s teškim prekršajima

Doping je najveći problem u profesionalnom sportu, a upravo su borilački sportovi oni uz koje ga se u velikom broju veže. Zapravo, svi sportovi gdje su u prvom planu izdržljivost i snaga, ne samo po pitanju same izvedbe u borbi, nego i treninga. Razne borilačke organizacije problem rješavaju na razne načine, a UFC je otišao najdalje po kvaliteti borbe protiv istog, otkako su u suradnji s USADA agencijom.

Ipak, postoji puno onih koji smatraju kako bi same kazne za prekršitelje trebale biti još veće od onih koje su sada, posebno po pitanju najtežih prekršaja. Ima čak i onih koji bi takve poslali na civilni kazneni sud, a jedan od njih je i UFC-ov prvak bantam kategorije, Aljamain Sterling. Iznio ga je u razgovoru s Arielom Helwanijem, tijekom gostovanja u njegovom MMA Hour showu.

"To me smeta, to me stvarno jako smeta. Trebale bi postojati zatvorske kazne za one koji koriste steroide ili EPO, zapravo bilo što tome slično. Ne samo u UFC-u nego u svim borilačkim sportovima. Borac može nekome promijeniti cijelu karijeru ili život, ovo je kontaktni sport. Nije ovo košarka, da bacamo loptu kroz obruč niti mi bejzbolskom palicom šaljemo lopticu u publiku. Razumiješ što govorim? Mi se ovdje susrećemo sa stvarima koje mijenjaju život i to svaki put kad uđeš u Octagon. Neki glupi ljudi će se tu pojaviti i reći ti kako ti nitko nije stavio pištolj na glavu i natjerao te da se baviš time. Što? Gdje je logika na taj način braniti takvo ponašanje?", rekao je UFC-ov prvak bantam kategorije.

EPO koji se spominje je svakako jedan od najgorih prekršaja, a najpoznatiji prekršitelj je TJ Dillashaw, bivši prvak njegove kategorije, koji je zbog istog dvije godine izbivao iz Octagona. Što se tiče steroida, oni su puno češći, a neki poput braće Diaz čak tvrdi da ih koriste gotovo svi, ali da isto tako koriste dobre tehnike prikrivanja.

Sterling inače dolazi iz Serra Longo tima, inače podosta čistog tima po tom pitanju, bez poznatijih prekršitelja na tako visokoj razini.

Linker
19. travanj 2024 04:38