UFC

Aljamain Sterling: ‘Ne vidim čime je Yan zaslužio da ga nagrade revanšem, trebao je biti kažnjen‘

Aljamain Sterling
 Instagram
Novi UFC-ov prvak bantam kategorije otkrio je svoj trenutni stav prema borbi koja mu slijedi

Tri tjedna nakon što je postao UFC prvak bantam kategorije, Aljamain Sterling obratio se medijima prisutnim na UFC 260 priredbi. Odgovarajući na njihova pitanja, otkrio je kakav je njegov trenutni stav prema onome što se u prošloj borbi dogodilo, odnosno ilegalnom koljenu kojim ga je dotadašnji prvak Petr Yan onesposobio za nastavak borbe.

Nije bilo teško primijetiti promjenu u retorici i stavu prema bivšem prvaku te ujedno njegovom vjerojatnom idućem protivniku.

"U bilo kojem drugom sportu, kad napraviš nešto ilegalno, suspendiraju te, kazne te i isključe iz igre. A ovog tipa će nagraditi revanšem, što je velika borba. Ispada da možemo prekršiti pravila i ništa nam se neće dogoditi. Mogu dakle preskočiti Octagon i ništa mi se neće dogoditi. Mogu otići u drugi kut te napasti nekoga od protivnikovih kolega ili odgurnuti njega nakon zvona i ništa mi se neće dogoditi. Ako imaš neka pravila trebaš ih se pridržavati, moraš ih nametnuti. Ili jednostavno pusti da bude sve bez njih" rekao je Sterling, dodavši:

"Mislim kako je ta guzica trebala biti suspendirana ili kažnjena na neki sličan način. Mogli su meni isplatili određenu svotu novcu zbog ilegalnog faula, radi kojeg bih mogao ostati bez par godina svoje karijere."

Objasnio je kako revanš prihvaća, budući da vjeruje kako bez prave pobjede nad Yanom neće biti prihvaćen kao pravi prvak. No, pitanje je kad bi mogao biti spreman, zbog posljedica koje mu je borba donijela.

"Mene su u Nevadi suspendirali na 45 dana bez kontakta. Tako da još ne treniram. No, ponovno sam osjetio probleme s vratom tako da trenutno pokušavamo isplanirati moj idući potez. Ne znam jesmo li spremni odmah sada krenuti u još jedan trening kamp. Ne zaboravite, taj tip se povukao iz prve borbe, koju smo trebali odraditi u prosincu, a ja sam planirao na operaciju odmah nakon toga. Odradili smo ovu borbu. Nažalost, sad sam krenuo osjećati mišićni umor u lijevoj ruci i djelomičnu atrofiju lijevog tricepsa. Nije dobro", otkrio je Sterling svoje trenutno stanje.

Je li ovo provokacija ili promjena stava borca koji je još nedavno tvrdio kako je Yan jedina borba koja mu trenutno ima smisla? Radi li se već o psihološkim igricama pred borbu? Koliko su uistinu ozbiljne njegove ozljede i kad bi se mogao vratiti? Sve su to pitanja na koje ćemo uskoro tražiti odgovore.

Linker
27. travanj 2024 04:02