UFC

Aljamain Sterling nezadovoljan tretmanom: ‘Kako Adesanyi odmah nude revanš, a meni ne? O čemu pričamo?‘

Aljamain Sterling (lijeo) i Sean O‘Malley (desno)

 PAUL RUTHERFORD/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Paul Rutherford/getty Images/profimedia
Ne sviđa mu se što ga ignoriraju

Ako Israel Adesanya odmah dobije revanš nakon što je izgubio naslov UFC prvaka u srednjoj kategoriji, Aljamain Sterling se pita zašto mu se ne daje ista pozornost. Sterling, koji je doživio nokaut u drugoj rundi od Seana O‘Malleyja na UFC-u 292 u kolovozu, pozvao je na revanš nakon toga, ali njegov je zahtjev zapravo pao na "gluhe uši".

U međuvremenu, alfa i omega UFC-a Dana White nagovijestio je da bi promocija možda razmotrila davanje druge prilike Adesanyi protiv Stricklanda, unatoč tome što je izgubio jednoglasnom odlukom na UFC-u 293, a da pritom u meču nije pokazao apsolutno ništa.

"Kako si mu dao još jednu šansu za naslov, a onda mi kažeš da to ne zaslužujem? To je sve što govorim. Neću umanjivati Izzyja. Ako ti daju šansu za naslov, brate, uzmi to s***e i bježi. Ipak, ono što ja govorim, kako ti možeš dobiti priliku, a ja ne? Ako mi obožavatelji, Dana, bilo tko, mogu to opravdati, ja ću reći, ‘U redu, vidim tvoju poantu‘, ali ne vidim smisao.”

Unatoč spominjanju potencijalnog revanša nakon UFC-a 293, White je kasnije izjavio da nije donesena odluka o tome što je sljedeće za Stricklanda ili Adesanyu.

Krenuvši u borbu s O‘Malleyjem u kolovozu, Sterling je već postavio rekord za najviše obrana naslova u povijesti UFC bantam kategorije s tri uzastopne. Također je prekinuo niz od devet pobjeda prije nego što je izgubio pojas. Što se tiče Adesanye, on ima omjer 4-3 u zadnjih sedam borbi, uključujući poraze od Stricklanda, Alexa Pereire i bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Jana Blachowicza .

"O čemu mi pričamo? Kažeš da je njegova vladavina bila bolja od moje na temelju čega? Dajem vam sve te borbe i kako su se odigrale, koja se od ovih ističe? Borba s Costom je bila luda, to je bio stvarno dobar završetak, a onda borba s Pereirom, samo zato što je izgubio i onda se vratio u drugoj borbi, a to je bila sjajna borba zbog iščekivanja”, frustrirano je zaključio.

Što mislite, treba li i on dobiti priliku za revanš? Pišite nam u komentarima na našoj Facebook stranici.

Linker
03. svibanj 2024 02:06