UFC

Sean O‘Malley o prelasku u perolaku kategoriju: ‘Kada se ispuni ovaj uvjet, možda i dođe do toga!‘

Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Mma Crazy, Ufc)
Iduća stanica mu je vjerojatno Marlon ‘Chito‘ Vera

Ne očekujte da ćete uskoro vidjeti Seana O‘Malleyja u potrazi za pojasom perolake kategorije. Novopečeni nositelj UFC naslova u bantam kategoriji ima mnoštvo uzbudljivih opcija koje ga čekaju u nastavku njegove karijere. O‘Malley je postao apsolutna senzacija nakon pobjede u Dana White‘s Contender Seriesu u srpnju 2017. Nokaut protiv Alfreda Khashakyana u prvoj rundi doveo je "Sugu" do svjetskog naslova šest godina kasnije, zamijenivši Aljamaina Sterlinga na UFC- u 292 prošlog mjeseca.

O‘Malley se borio tijekom cijele svoje karijere od 19 borbi (17-1, 1 NC) u bantam kategoriji, osim kratkog izleta u muha kategoriju u svojoj četvrtoj profesionalnoj borbi. Razdoblje procvata prvaka u dvjema divizijama možda je prošlo u UFC-u, ali ostaje primamljiva opcija u moderno doba. Prije nego što je O‘Malley preuzeo tron, Sterling je pokazivao mogućnost da izazove kralja perolake kategorije Alexandera Volkanovskog . O‘Malley, međutim, nije previše spreman okušati se sve dok "The Great" vlada.

“Volio bih kad Alexander Volkanovski ne bude prvak. Taj lik je trenutno najbolji na svijetu. Ne bih to rekao (ne bih se borio s njim). Mislim, uvjeren sam da mogu svakoga nokautirati. Osjećam da definitivno mogu nokautirati Alexandera Volkanovskog iako bi to bilo jako teško. Ipak, mislim, možda bih za godinu ili dvije, ako je još uvijek tamo, učinio to, ali mislim da će se podići u laku kategoriju. Dakle, ovisi tko je prvak.”

Volkanovski je već pokušao osvojiti drugu titulu u svojoj karijeri, izazvavši prvaka lake kategorije Islama Makhacheva prošle veljače. Na nesreću po australsku legendu, Volkanovski je ostao kratak vrlo osporavanom jednoglasnom odlukom i nada se da će dobiti priliku za iskupljenje nakon borbe Dagestanca i Oliveire.

O‘Malley, s druge strane, izgleda da ima pune ruke posla u talentima bogatoj bantam kategoriji. Za svoju prvu obranu naslova u karijeri, "Suga" se nada da će revanširati svoj jedini poraz od Marlona Vere tehničkim nokautom u prvoj rundi iz kolovoza 2020. godine.

Linker
07. svibanj 2024 10:36