UFC

UFC 280 dobio još jednu borbu za titulu: Aljamain Sterling branit će pojas protiv bivšeg prvaka

Aljamain Sterling 

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Originalno su se trebali boriti mjesec dana ranije

Upravo je potvrđena još jedna borba za titulu na obećavajućem UFC 280 eventu. Predvodit će ga Oliveira i Makhachev u borbi za titulu u lakoj kategoriji, a borba o kojoj je ovdje riječ jest ona za titulu u bantam kategoriji. Aljamain Sterling borit će se protiv T.J. Dillashawa u sunaslovnoj borbi večeri (barem za sad tako stoji).

Borba se inače trebala održati na UFC 279 10. rujna (deveti mjesec), no potvrđeno je da je premještena.

Aljamain Sterling je u trenutno posljednjem meču pobijedio Petra Yana podijeljenom sudačkom odlukom u svojoj prvoj obrani titule. Do nje je došao nakon što je u prvom meči njega i Yana Petr diskvalificiran zbog ilegalnog udarca koljenom, a dugo iščekivani revanš otišao je u Sterlingovu korist.

Dillashaw je prvi puta do titule došao još 2014. godine. Pobijedio je tada Renana Baraoa tehničkim nokautom u petoj rundi. Titulu gubi od Dominicka Cruza 2016. godine, a vraća ju 2017. nokautiravši Codyja Garbrandta. 2019. slijedi pad na doping testu i pauza od dvije godine, a u povratničkom meču pobjeđuje Coryja Sandhagena podijeljenom sudačkom odlukom.

Kao što smo već i napisali, event predvode Islam Makhachev i Charles Oliveira u borbi za upražnjeno mjesto prvaka u lakoj kategoriji. Za sad je osim i ove borbe za titulu u bantam kategoriji potvrđen jedino meč između Belala Muhammada i Seana Bradyja u velter kategoriji. Sigurni smo da će event biti krcat odličnim borbama, a mi nastavljamo pratiti koje će se borbe za njega još dogovoriti.

Linker
25. travanj 2024 13:40