UFC

Aljamain Sterling otkrio što ga je navelo na otkazivanje meča: ‘Merab Dvalishvili me prebijao‘

Merab Dvalishvili i Aljamain Sterling
 Instagram (merab Dvalishvili)
Prvak UFC-ove bantam kategorije otkazao je revanš protiv Petra Yana

Puno kontroverze veže se uz Aljamaina Sterlinga i njegovu titulu prvaka. 32-godišnji američki borac prvakom je postao u ožujku ove godine nakon što je tadašnji prvak Petr Yan diskvalificiran zbog ilegalnog udarca koljenom. Brojni su oni koji ne vide Alju kao pravog prvaka, no on je priliku za potvrdu trebao imati 30. listopada ove godine.

Nažalost, Sterling je morao otkazati revanš protiv Petra Yana, a Rus će se boriti protiv Coryja Sandhagena za pojas privremenog prvaka. Velike probleme Aljamain Sterling vuče s ozljedom vrata te oporavkom od operacije. Sterling je u razgovoru sa Schmom opisao kako njegov vrat zapravo ima neuroloških problema, točnije oštećeni su živci. Doktor u Los Angelesu rekao mu je kako oporavak od toga može potrajati 12 do 18 mjeseci.

Unatoč oštećenju živaca, Aljo tvrdi kako se dobro osjeća te da bol u vratu nije prisutna. Prekidač za njegovo otkazivanje borbe protiv Petra Yana dogodio se na treninzima, točnije na sparinzima s UFC-ovim bantamašem Merabom Dvalishvilijem. ''Funk Master'' je u tim trenucima shvatio da njegova izdanja nisu na nekadašnjoj razini.

''Nisam bio zabavno društvo. Ray Longo mi je govorio kako me nije vidio nasmijanog jako dugo. Ja sam mu odgovorio da nisam sretan. Prebijaju me na treningu. Znam da je Merab dobar, ali uvijek smo imali bitke, nikada nije bilo jednostrano. Longo mi je odgovorio kako je Merab trenutno na vrhuncu. Rekao sam mu kako sam svjestan toga, no nikada nije bilo jednostrano. Nešto se očita događa sa mnom.''

Istina je kako Gruzijac uistinu postaje sve bolji te je nakon uvodna dva poraza u UFC-u, upisao sedam pobjeda zaredom. Dvalishvili je sada šestorangirani izazivač u bantam kategoriji. Ukoliko Sterling uistinu vuče probleme sa živcima te prepoznaje kako njegova izdanja nisu na adekvatnoj razini, možda je uistinu najbolja odluka otkazivanje revanša s Petrom Yan. Ruski borac i Cory Sandhagen zasigurno će pružiti odličan meč, a Sterling će dobiti više vremena za potpuni oporavak.

Linker
20. travanj 2024 05:31