UFC

Paulo Costa šokirao medije: ‘Na 96 kilograma sam, neću zadovoljiti granicu kategorije‘

Paulo Costa
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Dva dana prije službenog vaganja, Brazilac već zna da neće zadovoljiti granicu od 84 kilograma

Jučer održana konferencija za medije pred subotnju UFC priredbu donijela je pravu dramu. Prvi koji je izašao pred novinare bio je Marvin Vettori, koji je istima otkrio da ima informaciju kako Costa neće biti u stanju zadovoljiti granicu srednje kategorije, koja iznosi 84 kilograma, što je kategorija u kojoj bi se oni trebali boriti. Ljutiti Vettori nije skrivao frustracije, ali je isto tako otkrio kako se spreman protiv Coste boriti na bilo koji način, odnosno da neće dozvoliti da ostane bez borbe.

Nešto iza njega, pred medije je došao i Brazilac, vrlo opušten i staložen, kao da se ne nalazi u problemima. A u vezi tih problema odmah je upitan od strane Bretta Okamota, koji je prvi dobio priliku postavljati pitanja. Kao da to što je on u potpunosti neprofesionalan nije neka bitna stvar, Costa je odmah potvrdio te navode, ali je dodao i kako vjeruje da borba nije ugrožena.

"Borba će se održati. Neće se održati jedino ako se on ne bude htio boriti protiv mene. Mislim da možemo dogovoriti neku međukategoriju, do 90 kilograma. Ali, mislim da bi borba u poluteškoj kategoriji bila još uzbudljivija, još eksplozivnija. Možda on namjerava napasti mene, možda ja namjeravam napasti njega. Da smo teži veća je šansa za ono što želite, veća je šansa da vidite nokaut", podosta hladno rekao je Costa, uvjeren da neće biti problema.

Brazilac očito nema nikakvu volju niti pokušati skinuti kilograme. On je inače poznat kao netko tko ih skida jako puno pa ne bi trebalo ikoga čuditi što je i dva dana prije vaganja težak. No, kad je otkrio koliko ima kilograma, ipak je šokirao. A očito se čini i kako nema nikakve namjere prepustiti se skidanju kilograma, odnosno da se već po tom pitanju predao, u dogovoru sa svojim menadžerom Walidom Ismaelom.

"Trenutno mi je 96 kilograma i ne bih bio u stanju spustiti se na granicu srednje kategorije. Moj menadžer Walid je jučer već razgovarao s nekim ljudima i srednja kategorija više nije u igri. Ja ne znam na kojoj ćemo se težini boriti, ali to meni radi malu razliku, dva-tri kilograma više-manje. Koncentriran sam na svoju težinu više nego na njegovu. Nije mi bitno hoće li on doći s preko sto kilograma, no trebamo naći neku kategoriju u kojoj ćemo se boriti", nastavio je jednakim opuštenim tonom.

Pitanje je kako će Vettori na sve reagirati i hoće li pristati na uvjete za koje je u potpunosti jasno da odgovaraju Brazilcu. Posebno ako znamo da Vettori u svojoj taktici vjerojatno ima hrvanje i grappling, na što bi Costa svakako lakše odgovorio bude li u Octagonu on teži borac. Naime, kao što je navedeno, do vaganja je samo dva dana i Talijan je već vjerojatno u procesu skidanja kilograma, onome za što se čini da njegovom protivniku nije opcija.

Upitan je još Costa koji je razlog njegovih problema s težinom, radi li se o nekoj ozljedi ili problemima emocionalne prirode? On se samo nasmiješio i kratko odgovorio.

"To ću vam otkriti nakon ove borbe", dodao je još Costa.

Za sada još uvijek nema komentara UFC-a na ovu situaciju, ali sigurno je kako oni nisu sretni ovakvim ponašanjem borca koji se u svom posljednjem nastupu borio za titulu prvaka. No, očito je poraz od Adesanye, ujedno njegov prvi profesionalni, ostavio neke tragove na ovom borcu ili je u pitanju sao strategije. U tom slučaju bi to bio vrlo prljav potez, no nema smisla ikoga optuživati bez dokaza. Samo je navedeno ono o čemu se po društvenim mrežama može čitati. Što je prava istina, Costa je, kako je gore navedeno, najavio objasniti nakon borbe.

Linker
26. travanj 2024 07:04