UFC

Petr Yan izazvao Deivesona Figueireda na borbu u bantam kategoriji: ‘U bantamu nemam protivnika, Figgy?‘

Yan i Figueiredo

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak želi sadašnjem prvaku poželjeti dobrodošlicu u kategoriju iznad

Nakon poraza podijeljenom sudačkom odlukom od Aljamaina Sterlinga, bivši prvak Petr Yan trenutno je bez protivnika. Iako je na Twitteru otvoreno prozvao cijeli vrh bantam kategorije, izgleda da nije dobio previše odgovora nazad.

Kako mu nitko nije odgovorio, Yan je odlučio biti proaktivan i uzeti stvari u svoje ruke. Na svom Twitter profilu je napisao: ''Nitko u bantamu ne želi. Figgy?'', prozvavši tako aktualnog prvaka muha kategorije, Deivesona Figuereida.

Figuereido se trenutno oporavlja od ozljeda obje šake, a s obzirom da se sigurno neće boriti barem do kraja ove godine, UFC je odlučio organizirati borbu za privremenog prvaka između Brandona Morena i Kaia Kara-Francea na UFC 277 priredbi.

Figuereido je odgovorio: ''Ja ne upravljam s tim. To je do UFC-a. Ukoliko dođe do razgovora i ukoliko mi povećaju prihode ostat ću u diviziji, a ako ne onda ću biti prisiljen otići kategoriju iznad. Ostat ću u muha kategoriji ako mi povećaju plaću''.

Ukoliko prijeđe u kategoriju iznad, Figuereido bi trebao dobiti direktan napad na titulu. Međutim, to je sad nejasno jer je neki dan potvrđeno da je sljedeći Sterlingov izazivač T.J. Dillashaw, tako da bi i u bantamu morao čekati svoju priliku.

Obzirom na situacije u obje kategorije, borba protiv Yana bi itekako imala smisla. No hoće li Figuereido uopće ići u bantam kategoriju, vidjet ćemo uskoro.

Linker
16. travanj 2024 15:45