UFC

Aljamain Sterling: ‘Yan je prvak na papiru, do sada je pobjeđivao starce‘

Aljamain Sterling
 screenshot (YouTube, UFC)
Visoke su tenzije pred borbu za UFC prvaka bantam kategorije

Jedna od čak tri borbe za titulu UFC prvaka, koje će se održati nadolazećeg vikenda na UFC 259 priredbi, donosi okršaj Petra Yana i Aljamaina Sterlinga za pojas bantam kategorije. Rus će tim putem prvi put braniti titulu do koje je došao na pomalo neobičan način. Naime, do osvajanja iste nije savladao niti jednog borca u tom trenutku plasiranog unutar prvih pet boraca ljestvice izazivača.

Upravo gore navedeno je ono što mu mnogi fanovi spočitavaju, odnosno ne priznaju ga kao pravog prvaka. Srećom po njega, to će imati priliku ispraviti već sada, u borbi protiv momka koji zapravo dijeli gore spomenuti stav. Sterling o tome otvoreno i govori.

"On mora dobiti legitimitet, a to će napraviti ako pobijedi mene. Ne vidim ikoga drugog preko koga to može napraviti. Ja sam se borio protiv gotovo svih najboljih boraca i većinu ih pobijedio, da bih samo došao do ove pozicije. Ovo će mi biti 14. UFC borba i napokon napadam titulu. On je imao sedam UFC borbi, a protivnici mu nisi niti blizu tom kalibru. Borio se jedino protiv Jimmieja Rivere i možemo reći Josea Alda. Aldo je opasan tip, no borba za titulu protiv tipa koji u diviziji ima tek jedan natup i to poraz je bila besmislena. Cory Sandhagen i ja smo bili bolje rangirani od njega i imali smo bolji rezime. Cory je pobijedio Assuncaoa, a ja Pedra Munhoza, koji je prije toga nokautirao bivšeg prvaka Garbrandta", rekao je Sterling u razgovoru za MMA Fighting.

Sterling je već trebao imati svoju priliku u prosincu prošle godine, no Rus mu je tada bez jasnih razloga otkazao borbu. Aljamain je na kraju to morao prihvatiti, iako mu nije jasno što se zapravo dogodilo.

"Jedino Petr Yan zna zašto se uistinu povukao iz borbe. Čak sam mu poslao poruku da mi je UFC javio kako je ozlijeđen, a on je istovremeno objavljivao snimke s treninga. On mi je samo rekao da se želi boriti protiv mene. Nadam se kako ćemo ovog puta to odraditi, nema bježanja", rekao je, dodavši još nešto o Yanu, ipak uz neizostavan respekt prema njegovim kvalitetama:

"Znam da je on opak tip, odličan borac. No, na putu do toga što ima je pobjeđivao starce, još uvijek nema pobjedu nad mladim lavom. Mislim kako je toga svjestan i da mu je to zapravo dodatna motivacija pred ovu borbu. On ima potrebu dokazati kako je pravi prvak i to s razlogom. Moj je posao dokazati kako je on bio prvak samo na papiru, a da je pravi prvak onaj borac koji se borio protiv Coryja Sandhagena i završio ga u manje od dvije minute."

Sandhagen je nakon spomenutog poraza od Sterlinga upisao dvije impresivne pobjede i vjerojatno bi upravo on trebao biti idući izazivač, odnosno protivnik pobjednika ove borbe.

Linker
20. travanj 2024 16:39