UFC

Amanda Nunes i Julianna Pena saznale datum revanša: Predvodit će ponajbolju priredbu ove godine

Nunes i Pena

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Meč za prvakinju bantam kategorije održat će se u Dallasu

Jedno od najvećih MMA iznenađenja u protekloj kalendarskoj godini dogodilo se samim krajem godine, na UFC 269 priredbi.

Julianna Pena ''submissionom'' u drugoj rundi pobijedila je Amandu Nunes i time joj je preotela titulu u UFC-ovoj bantam kategoriji.

Nunes je do tog meča bila u seriji od 12 uzastopnih pobjeda, a posljednji poraz pretrpila je 2014. godine. Brazilka je suvereno nosila epitet najbolje MMA borkinje svih vremena, ali Pena je narušila njenu ostavštinu. Uzmemo li u obzir kako je Pena i relativno lako došla do pobjede, iznenađenje je još veće.

Promocija je unatoč uvjerljivom porazu Amande Nunes, odlučila ugovoriti instantni revanš. Pena i Nunes trenutno obnašaju ulogu trenerica u ''The Ultimate Fighteru'', a njihov revanš dobio je službeni datum.

30. srpnja (sedmi mjesec) u Dallasu će se obračunati ove dvije borkinje, a njihov revanš ujedno će biti i glavna borba večeri na UFC 270 eventu.

Bit će to jedan od dva velika UFC-ova eventa u sedmom mjesecu, a nekoliko sjajnih mečeva već je najavljeno za tu priredbu.

Magomed Ankalaev i Anthony Smith obračunat će se u poluteškoj kategoriji, a Derrick Lewis i Sergei Pavlovich u teškoj. Luke Rockhold također bi se trebao vratiti nastupima, a protivnik će mu biti Paulo Costa.

Brandon Moreno i Kai Kara-France u sunaslovnoj borbi večeri borit će se za privremenog prvaka muha kategorije.

Linker
20. travanj 2024 12:08