UFC

Shevchenko planira napad na titulu u bantam kategoriji: ‘Jako je velika mogućnost da se to dogodi‘

Valentina Shevchenko

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvakinja UFC-ove muha kategorije ponovno će se okušati u višoj kategoriji

Sagledamo li sve trenutne UFC-ove prvake, Valentina Shevchenko ističe se kao vjerojatno najdominantnija osoba na tronu. 34-godišnja Kirgistanka prvakinja je muha kategorije od prosinca 2018. godine, a titulu je uspješno obranila šest puta.

Lakoćom Shevchenko pobjeđuje sve svoje izazivačice, a iz većine tih mečeva izlazi neokrznuta. 11. lipnja (šesti mjesec) u Singapuru ju čeka obračun s Tailom Santos na UFC 275 eventu. Pobijedi li Shevchenko i nju, samo će dodatno počistiti svoju kategoriju u kojoj joj naveliko ponestaje izazivačica.

Borila se Valentina nekoć u višoj, bantam kategoriji, ali tamo nije uspjela doći do titule. Amanda Nunes pobijedila ju je kontroverznom podijeljenom sudačkom odlukom, još 2017. godine. Bio je to drugi Valentinin poraz od sjajne Brazilke, ali oba meča bila su izrazito kompetitivna.

Nunes je imala osjetnu prednost u veličini, ali Shevchenko je svejedno itekako dobro parirala. Mnogi MMA fanovi zazivali su trilogiju između dvije najbolje MMA borkinje u povijesti, ali nije bilo naznaka oko ugovaranja tog meča. Shevchenko se jednostavno držala svoje kategorije, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.

Bantam kategorija ima novu prvakinju, a to je Julianna Pena. Radi se o borkinji koju je Shevchenko porazila početkom 2017. godine i obje bi sada rado odradile revanš.

Prilikom sinoćnjeg razgovora s Arielom Helwanijem u MMA Houru, Shevchenko je odgovorila na pitanje možemo li ju konačno očekivati u novom napadu na titulu u bantam kategoriji.

''Mislim da da. Uvijek postoji šansa. Što veća borba, to bolje za mene.'', otkrila je Valentina.

Ipak, Penu prije svega čeka revanš protiv Nunes, a taj meč održat će se 30. srpnja (sedmi mjesec). Pobjeda Pene protiv Nunes bila je ogromno iznenađenje, ali Valentina tvrdi da nju taj ishod nije toliko iznenadio.

''Nisam bila šokirana. Naravno da se radi o iznenađenju, ali Amanda nije bila u svojoj uobičajenoj formi. Na primjer, kad se borila protiv mene, čak i njen pogled bio je osjetno drukčiji, sve je bilo drukčije. U meču protiv Julianne opustila se. Ne znam kako su joj prošle pripreme, ali izgledala je drukčije.'', objasnila je Shevchenko.

Valentina je itekako zainteresirana i za trilogiju protiv Nunes, odnosno pojas u bantam kategoriji joj je zanimljiv, neovisno o tome koja borkinja će ga u tom trenutku braniti.

''Mislim da je neizbježan meč između mene i Nunes. Ukoliko ona izgubi u revanšu, onda ću se boriti protiv Julianne Pene. Borila sam se s njom prije nekoliko godina. Završila sam ju polugom na ruci, a sada ljudi sve češće spominju njeno ime. Mislim da ću se do kraja godine boriti za tu titulu. Ali naravno, moramo vidjeti kako stoje stvari. Miesha Tate u sedmom mjesecu dolazi u muha kategoriju. Puno se stvari može dogoditi i promijeniti. Ali da, jako, jako je moguće da se borim za titulu u bantam kategoriji.''

Linker
25. travanj 2024 09:59