UFC

Amanda Ribas mora na operaciju nakon poraza od Barber, evo koliko će biti ‘izvan stroja‘

Jun 24, 2023; Jacksonville, Florida, USA; Amanda Ribas (red gloves) fights Maycee Barber (blue gloves) in a women flyweight bout during UFC Fight Night at VyStar Veterans Memorial Arena.,Image: 785213701, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Izgubila je meč prije dva tjedna, a sada ju čeka pauza

Amanda Ribas podvrgnuta je operaciji da bi sanirala ozljedu zadobivenu tijekom poraza od Maycee Barber na UFC Jacksonvilleu 24. lipnja (šesti mjesec), potvrdio je njezin otac Marcelo Ribas za MMA Fighting. Prema Marcelu Ribasu, koji trenira Amandu u Varginhi u Brazilu, 29-godišnjakinja pretrpjela je frakturu orbitalne kosti u prvoj rundi nakon što je Barber pogodila dobar lakat te je imala problema s vidom ostatak meča.

Očekuje se da će biti izvan treninga otprilike tri mjeseca. Ribas (11-4) je u ovaj meč došla nakon pobjede sudačkom odlukom nad Viviane Araujo na UFC-u 285 u ožujku (četvrti mjesec) ove godine prije nego što je izgubila ovaj meč tehničkim nokautom u drugoj rundi.

Iako je najavljivala da će napasti pojas nakon što prođe kroz Barber, kockice joj se nisu posložile te će morati pričekati neko vrijeme da bi se prvo vratila u oktogon, a onda nakon nekoliko pobjeda i napala pojas muha kategorije kojeg trenutno drži Alexa Grasso.

S druge strane, Barber (13-2) bilježi niz od pet pobjeda, a redom su padale Miranda Maverick, Montana de la Rosa, Jessica Eye, Andrea Lee te Ribas, što znači da je vjerojatno osigurala mjesto prve izazivačice za pojas koji će biti branjen 16. rujna (deveti mjesec) kada će Grasso odraditi revanš protiv Valentine Shevchenko.

Linker
21. travanj 2024 21:57