UFC

Američka borkinja samouvjerena: ‘Jedina sam konkurencija Valentini Shevchenko‘

Sijara Eubanks
 Screenshot (youtube, Espn)
Polufinalistica ‘‘TUF 26‘‘ izdanja, Sijara Eubanks u srpnju se vraća u muha kategoriju

Rangirana borkinja bantam kategorije (13. mjesto) prvi puta nakon 2018. godine nastupit će u muha kategoriji. Njena protivnica biti će Priscila Cachoeira (10-3, 2-3 UFC). ''UFC Vegas 23'' priredba je na kojoj će se ova borba održati, a navedenu priredbu predvodit će borba Coryja Sandhagena i TJ-a Dillashawa.

Eubanks je trenutno na nizu od dva poraza u bantam kategoriji te se odlučila na povratak u kategoriju koju je napustila nakon pobjede protiv Roxane Modaffieri. Naime, Sijara je tada pala vagu te unatoč činjenici kako je bila na 2-0 omjeru unutar muha kategorije, prešla je u bantam. Unutar bantam kategorije nije bila naročito uspješna te je u šest nastupa upisala samo dvije pobjede i četiri poraza.

U intervjuu za portal ''MMA Mania'', dotaknula se konkurencije u muha kategoriji, kao i same prvakinje.

''Mislim da je kategorija 1000 puta bolja u odnosu na 2018. godinu kada sam zadnji puta nastupila u toj kategoriji. Kad sam nastupala u ''TUF-u'', smatrala sam kako je kategorija poprilično tanka, no to nije razlog zašto sam ju napustila. Nakon što je Valentina uzela pojas, odlučila sam kako mi bantam kategorija može ponuditi više zanimljivih borbi. Ipak, u posljednjih godinu i pol, muha kategorija poprilično se razvila.''

U nastavku se dotaknula konkretnih imena unutar divizije:

''Ne samo da su se pojavile nove borkinje. Tu su sada i veteranke poput Carle Esparze (Esparza nastupa u slamki, op.a.) te Lauren Murphy. Imamo borkinje poput Alexe Grasso, Jessice Andrade, JoJo Calderwood, Jessice Eye. Stvarno sam iznenađena kako brzo napreduje ta kategorija.'', dodala je Eubanks.

Unatoč hvalospjevima vezanim za napredak kategorije, ''SarJ'' smatra kako prvakinja Valentina Shevchenko ipak nema dostojnu konkurenciju, barem do sada nije imala.

''Bit ću iskrena, izuzev mene, niti jednu borkinju ne vidim kao dostojnu konkurenticu Valentini. Možda Katlyn Chookagina. Ja i Katlyn Chookagian, nitko drugi.'', izjavila je Sijara Eubanks unatoč činjenici kako je Valentina Shevchenko tehničkim nokautom pobjedila Katlyn Chookagian prošle godine na UFC 247 priredbi.

Sijara Eubanks trebala se boriti protiv Valentine Shevchenko još 2018. godine za upražnjeni pojas muha kategorije, no nakon silnih zavrzlama, Valentina se ipak borila protiv Joanne Jedrzejczyk. Amerikanki s crnim BJJ pojasem svakako ne manjka samopouzdanja, no djela govore više nego riječi. Njen omjer trenutno je na šest pobjeda i jednako toliko poraza (4-4 UFC), no nedavni primjeri Charlesa Oliveire i Brandona Morena dokaz su kako nikoga ne treba prerano otpisivati.

Kompletan intervju možete pogledati OVDJE

Linker
23. travanj 2024 22:43