UFC

UFC ispunio želju Jairzinhu Rozenstruiku i organizirao vrhunsku teškašku borbu

Jairzinho Rozenstruik
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Surinamac je nakon posljednje borbe zatražio jedno poznato ime, a ekspresno ga je i dobio

Jako je dobro ovaj mjesec počeo za 33-godišnjeg Jairzinha Rozenstruika (12-2, 6-2 UFC). Došao je do svoje šeste UFC pobjede i to šeste nokautom, nakon što je savladao Augusta Sakaija u glavnoj borbi Fight Nighta koji su predvodili. Nedugo nakon borbe dobio je pitanje protiv koga bi se htio boriti, a tada je rekao bilo koga rangiranog ispred njega. Ipak, nakon toga je jedno ime ipak stavio u prvi plan. Bilo je to ono Curtisa Blaydesa.

"Da, to je ime koje želim, a i on je sam dosta dugo tražio ovaj meč. Ako ga još uvijek želi i ako je spreman, onda idemo. Rangiran je bolje od mene (4.), a tražim nekoga tko će me vratiti u TOP 3, nekoga preko koga ću ponovno ući u kombinacije za napad na titulu. Ako me ta borba može dovesti do toga - ja sam zainteresiran", rekao je Surinamac, a čini se kako su UFC-ovi matchmakeri pozorno slušali.

Kako javljaju elitni borilački portali, ta borba ponuđena je obojici i oni su je prihvatili, a trebala bi se održati na UFC 266 priredbi. Riječ je o priredbi planiranoj za 25. rujna s borbom za titulu poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire na čelu programa. Borba nije još službeno potvrđena, no sve vodi k tome kako će se to dogoditi već u narednim danima.

Radi se o pravom sukobu stilova, onog udaračkog koji preferira Rozenstruik te onog hrvačkog, po kojem je Blaydes itekako poznat.

Rozenstruiku je pobjeda nad Sakaijem došla nakon velikog razočaranja iz veljače. Tada ne samo da je poražen od Cyrila Ganea, nego je izgledao potpuno nemoćno protiv pasivne, ali učinkovite taktike francuskog teškaša. Bio mu je to ujedno drugi poraz u karijeri, nakon što ga je prije otprilike godinu dana nokautirao Francis Ngannou.

Blaydes iz svoje trenutno posljednje borbe nosi najteži poraz u karijeri. U borbu protiv Derricka Lewisa ušao je kao veliki favorit, a sama borba nosila je veliki ulog pozicije izazivača teške kategorije. Lewis ga je nokautirao u drugoj rundi, nanijevši mu treći poraz u karijeri. Prva dva mu je nanio u ovom tekstu već spomenuti aktualni prvak Ngannou, oba puta svojim najjačim oružjem, nokautom. I njemu jće pobjeda u ovoj borbi biti imperativ.

Linker
15. travanj 2024 17:06