UFC

Anderson Silva: 'Dogovor je da mi je ova borba posljednja, ali ja se želim boriti i dalje'

Anderson Silva
 screenshot/YouTube
Kod Andersona Silve situacija po pitanju umirovljenja još uvijek nije potpuno čista

Nadolazeću borbu između Andersona Silve i Uriaha Halla već se neko vrijeme reklamira kao posljednju u karijeri velikog Brazilca. To je uostalom nedavno potvrdio i on sam, a UFC je s tom premisom ušao u sve promotivne materijale. To ne treba čuditi, budući da Dana White već neko vrijeme spominje kako bi volio vidjeti ovu legendu, inače najstarijeg borca na cijelom UFC rosteru, kako ostavlja rukavice na podu Octagona.

Ipak, kod Brazilca situacija ipak nije toliko kristalno jasna. Barem je to otkrio danas na medijskom druženju s brazilskim novinarima, kojima je priznao kako on sam još ipak nije donio konačnu odluku.

"Svi me to pitaju, ali moj odgovor ostat će isti. Možda mi je ovo posljednja borba, možda i nije. Da, imam dogovor s Danom Whiteom, ali vidjet ćemo. Možda ću odraditi i onu preostalu borbu koju imam na ugovoru. Svašta se može dogoditi. Nakon borbe ću znati više, boriti se dalje ili ne. Ali, moja želja je nastaviti, u to sam siguran. Pričekajmo, fokus mi je na Uriahu Hallu, tek nakon toga mogu razmišljati o idućem koraku. Razgovarat ćemo s Danom i vidjeti je li nešto izvedivo ili ne", rekao je Silva, time jasno davši do znanja kako je ideja o njegovoj posljednjoj borbi došla od UFC-a, a onda je objasnio zašto je prihvatio najavljivati ju kao posljednju:

"Mislim da je to dobar način marketinga za borbu jer ona uistinu može biti moja posljednja u UFC-u. Pričekajmo pa ćemo vidjeti što će se dogoditi."

Silva je u posljednjih sedam godina upisao samo jednu pobjedu. Ostatak vremena obilježile su ozljede i suspenzije zbog korištenja dopinga. No, kad ste u nečemu 25 godina, onda nikako nije lako prestati, odnosno sami sebi priznati da više nikad nećete ući u borilište.

"U mom fokusu je borba protiv Uriaha, nakon nje ću znati želim li stati sa svime, želim i nastaviti te hoću li napustiti UFC ili ne. Nakon borbe ću vam znati dati odgovor", zaključio je legendarni borac.

Linker
18. travanj 2024 23:49