UFC

Anderson Silva otkrio koji meč je najvažniji u njegovoj bogatoj karijeri

Anderson Silva

 Anthony Geathers/Getty images/Profimedia
Brazilac je odradio pregršt nastupa tokom svoje karijere i zasigurno nije lako odabrati onaj najznačajniji

46-godišnji Anderson Silva uistinu je poseban borac. Legendarni ''Spider'' jedan je od najvećih MMA boraca u povijesti, a ove godine oduševio je i s dva boksačka nastupa. Naročito impresivna bila je pobjeda protiv Julia Cesara Chaveza Jr.-a.

35-godišnji Meksikanac ima čak 60 profesionalnih boksačkih mečeva iza sebe (52-6-1, 1 NC) i bivši je WBC-ov prvak srednje kategorije. Silva je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, no apsolutno je zaslužio pobijediti jednoglasnom odlukom. Izuzev Chaveza, ''Spider'' je porazio i Tita Ortiza. Tu se radilo o puno lakšem poslu te je Silva brutalno nokautirao Ortiza nakon 82 sekunde meča.

Nastavit će Silva sa svojom boksačkom avanturom, no ne treba zaboraviti da se radi prvenstveno o MMA ikoni. 46 profesionalnih mečeva iza je Brazilca. Godinama je Silva vladao UFC-ovom srednjom kategorijom i pojas je branio čak deset puta. Osvajao je Anderson titule u Prideu, Cage Rageu i Shooto-u također, a vlasnik je i mnogobrojnih rekorda. Jasno je da Silva ima pregršt velikih mečeva i teško je odabrati najvažniji među svim tim velikim pobjedama. Međutim, u razgovoru za AG Fight, ''Spider'' je istaknuo jednu borbu kao najvažniju.

''Najbitnija borba u mojoj karijeri bila je za prvu svjetsku titulu koju sam osvojio u Japanu. Borio sam se protiv Hayata Sakuraija, kad sam osvojio titulu u Shooto-u. Mislim da je to najbitniji meč moje karijere, zato što bez te pobjede, ne bih imao priliku boriti se u Prideu, u Engleskoj i u UFC-u. Zato ju smatram najbitnijom.'', rekao je Silva.

Inače, radi se o meču iz davne 2001. godine. Bio je to osmi ''Spiderov'' profesionalni MMA meč i sedma pobjeda. Sakuraija je savladao jednoglasnom sudačkom odlukom, zatim je pobijedio Roana Carneira u sklopu Mecca 6 priredbe, a nakon tog uslijedio je potpis za Pride. Sve što je uslijedilo, povijest je koja će zlatnim slovima ostati zapisana u povijesnim MMA knjigama.

Linker
26. travanj 2024 12:40