K1 i Boks

Anderson Silva i Floyd Mayweather boksaju na istom eventu

Floyd Mayweather

 Ethan Miller/Getty images/Profimedia
Mečevi će se održati na helidromu i bit će ekshibicijskog karaktera

Bivši UFC prvak i jedan od najboljih MMA boraca svih vremena Anderson Silva ugovorio je novi meč po boksačkim pravilima. Njegov protivnik bit će brazilski MMA borac Bruno Machado, a meč će biti ekshibicijskog karaktera i dogovoren je na 8 rundi. Anderson Silva do sada je imao 4 boksačka meča, od kojih je u 3 odnio pobjedu a jedanput bivao poražen. Prvi boksački meč imao je davne 1998. godine, a 7 godina kasnije imao je i drugi meč. Nakon toga Silva je briljirao u MMA karijeri osvojivši naslov UFC prvaka 2006. godine protiv Richa Franklina te ga obranio čak 10 puta.

Nakon završetka karijere u UFC-u Silva se ponovno okrenuo profesionalnom boksu, gdje je u 2 navrata izašao kao pobjednik. Prvi put protivnik mu je bio bivši svjetski prvak u boksu Julio Cesar Chavez Jr, kojeg je Silva potpuno nadboksao. U sljedećem meču nokautirao je bivšeg UFC prvaka Tita Ortiza već u prvoj rundi. Idući protivnik trenutno je u nizu od 6 pobjeda unutar kaveza, ima 35 godina i bit će zanimljivo vidjeti hoće li u ovom meču prevagnuti mladost ili pak iskustvo.

Floyd Mayweatheru kojem je trenutno 45 godina ovo će biti prva borba nakon prošlogodišnje egzibicije sa YouTube zvijezdom Loganom Paulom. Ovoga puta protivnik će mu biti Dan Moore, a borba će također biti ekshibicijskog karaktera. Dan Moore je bio ozbiljan boksač čemu svjedoči njegov savršeni scor od 18 pobjeda bez poraza, a umirovio se 2016. godine. Borba će se održati na “The Global Titan Fight Series” eventu na helidromu koji služi za polijetanje i slijetanje helikoptera. a dogovorena je na 8 rundi.

Linker
25. travanj 2024 08:29