UFC

Anderson Silva tvrdi: ‘Nitko u srednjoj kategoriji ne može pobijediti Israela Adesanyju‘

Israel Adesanya i Anderson Silva
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Legendarni ‘Spider‘ izuzetno komplimentirajuće pričao je o aktualnom prvaku srednje kategorije

Brazilski borac Anderson Silva gotovo sigurno najveći je borac UFC-ove srednje kategorije te jedan od najvećih MMA boraca uopće. Mnogobrojni današnji borci vidjeli su uzora u njemu, a jedan od njih je i aktualni UFC-ov prvak srednje kategorije, Israel Adesanya. Nigerijac s adresom u Novom Zelandu pričao je kako ga je motiviralo gledati Andersona Silvu, tipa koji nije bio impozantne fizičke građe, a poigravao se sa svojim protivnicima. Adesanya kao borac slične građe bio je motiviran da čini takve stvari u istom sportu. Na koncu Israel i jeste došao do UFC-ova pojasa srednje kategorije te ga je već tri puta obranio. Daleko je od Silvinih 10 obrana titule, no ako netko može ponoviti taj uspjeh u srednjoj kategoriji, onda je to Israel Adesanya.

Dvojac gore spomenutih boraca borio se u veljači 2019. godine, a slavio je Israel Adesanya jednoglasnom odlukom sudaca. Anderson Silva u razgovoru za Submission Radio osvrnuo se na kvalitete ''Last Stylebendera'', a o njemu je pričao isključivo u hvalospjevima. Naime, Brazilac vidi Adesanyu kao svog legitimnog nasljednika, odnosno kao borca koji može ponoviti njegovu dominaciju.

''Dajte da vam kažem nešto jako bitno. Israel je veliki prvak. On ima puno iskustva u kickboxingu i ja ne vidim nikoga tko može pobijediti Israela u njegovoj težinskoj kategoriji. U drugim kategorijama je moguće, no u srednjoj, ne vjerujem.'', rekao je ''Spider'' te se zatim osvrnuo i na šanse Roberta Whittakera u revanšu protiv Adesanyje.

''Druga je to borba, ali mislim da je Israel na svome vrhuncu. Teško je pričati o tome (revanšu Whittakera i Israela) jer je Israel dokazao svima zašto je prvak u svojoj kategoriji. Međutim, teško je ostati pri vrhu i boriti se na dobroj razini. Znam to jer sam bio tamo 10 godina. Ali teško je, jako je teško.'', dodao je Anderson Silva.

Jedini poraz Israela Adesanyje u dosadašnja 22 profesionalna meča došao je protiv Jana Blachowicza u poluteškoj kategoriji. Nigerijac je u srednjoj kategoriji pobijedio gotovo sve top borce i definitivno je na tragu da ponovi dominaciju Andersona Silva. Međutim, puno ga još posla i obrana pojasa čeka prije nego se bude mogao poistovjetiti s takvim uspjesima.

Linker
26. travanj 2024 06:45