UFC

Andrei Arlovski protiv bivšeg PFL-ovog prvaka na priredbi 13. svibnja

Andrei Arlovski
 Ilustracija
Teškaška borba između Andreija Arlovskog i Philipea Linsa našla je svoje mjesto na programu koji će UFC u Jacksonvilleu održati 13. svibnja.

Borba Arlovskog i Linsa prvobitno je bila planirana za priredbu koju je UFC trebao održati 2. svibnja, no ona je otkazana poput preostalih prvobitno priredbi planiranih za travanj i svibanj. Kako se oba borca inače nalaze u Americi, gdje treniraju, tako su dobili novi datum na jednoj od priredbi koja će se održati u Jacksonvilleu. Riječ je o onoj koju 13. svibnja predvode Anthony Smith i Glover Teixeira.

Arlovski (28-19, 16-13, 1NC UFC) će u Octagon ući po 31. put i to nakon teškog nokaut poraza od Jairzinha Rozenstruika. Time je prekinut niz od čak osam uzastopnih borbi koje je odveo do sudačke odluke. Jedan od najvećih teškaša svih vremena prilagodio je stil borbe svojim godinama i sposobnošću primanja štete, no udarac snažnog Surinamca nije mogao izbjeći i sad traži pobjedu preko pridošlice iz PFL.

34-godišnji Lins (14-3) je 2018. godine osvojio naslov prvaka teške kategorije u prvom sezoni PFL-a. No, njegov problem je što se od tada nije borio. Ove godine napokon je potpisao ugovor s UFC-om gdje očekuje igrati bitnu ulogu na rosteru teške kategorije. Trenutno se nalazi u nizu od četiri pobjede, a prije toga je bio član Bellatora gdje je postigao podijeljen omjer od tri pobjede i tri poraza.

Linker
25. travanj 2024 06:33