UFC

Andrei Arlovski: ‘Želim se boriti što dulje mogu, ali neću postati vreća za udaranje‘

Andrei Arlovski
 screenshot (YouTube, UFC)
Bivši prvak ispred sebe ima još jednu borbu protiv nadolazećeg teškaškog potencijala

Svoju 34. borbu u UFC-u odradit će ovog vikenda Andrei Arlovski. 16 godina nakon što je po prvi put digao UFC pojas prvaka (tim putem privremeni), 42-godišnji Bjelorus i dalje gura svojim putem, kao drugi najstariji teškaš na cijelom UFC rosteru. I zapravo mu dobro ide te je slavio u tri od posljednje četiri borbe u kojima je nastupio.

Borba protiv Toma Aspinalla bit će mu 16. u nizu u koju ulazi kao autsajder. Neke od tih 16 otvorio je kao favorit, ali je do borbe uvijek postajao autsajder. Ona posljednja, koju je ostvario protiv Tannera Bosera, zapravo je druga najveća pobjeda autsajdera u jednoj UFC borbi u 2020. godini. Dakle, već ga se dugo otpisuje, ali Pitbull i dalje nesmetano hara. Tih 16 u nizu je neupitno rekord kakav je pitanje hoće li ga itko ikad uspjeti srušiti. Kao dodatak vrijedi navesti da je u 20 borbi od povratka u UFC, tek protiv Franka Mira bio favorit.

"Želim se boriti što dulje mogu i naravno da želim biti prvak. To je ono zbog čega ovo i radim. Pokazao sam to u posljednje dvije borbe, držao sam se taktike, u potpunosti sam vjerovao svojim trenerima i uspio sam", prokomentirao je na konferenciji za medije Arlovski, koji je posljednjih godina promijenio svoj stil borbe pa je tako minimizirao štetu koju prima i ujedno je jedan od najaktivnijih boraca na cijelom UFC rosteru.

Dok je tako, on se namjerava nastaviti boriti. Zna kad namjerava prestati, jednom je čak bio blizu toga, no nakon niza od pet poraza, koji je doživio 2016. i 2017. godine je ipak sam sebi dao još jednu priliku i isplatilo se. No, ako se tako nešto krene ponovljati još jednom, tu će biti kraj.

"Definitivno neću siliti kad više ne bude išlo. Nemam namjeru biti vreća za udaranje nekim borcima koji bi preko mene gradili svoje ime. Imam dvoje djece, pametan sam čovjek. Želim jednom dana gledati svoje unuke dok u dvorištu pušim cigaru i ispijam vino", potvrdio je svoje namjere legendarni borac.

Nekada veliki nokauter koji je u svaku borbu ulazio otvoreno, danas borac koji pažljivo gleda na svaki udarac i svaki napad. Od njegovih deset posljednjih borbi samo jedna nije otišla do sudačke odluke, no to je način na koji je produžio karijeru. Svaki talent koji mu se suprotstavi, poput Aspinalla kojem taj ispit slijedi, morat će pronaći taktiku kako odgovoriti na pažljivog, proračunatog i taktički u detalj posvećenog Arlovskog.

Linker
23. travanj 2024 15:03