UFC

UFC međusobno upario bivšu prvakinju Holly Holm i Juliannu Penu

Holly Holm i Julianna Pena
 Instagram
UFC Fight Night 192 ugostit će borbu koja bi mogla dati iduću izazivačicu ženske bantam kategorije

Vrlo važna borba ženske bantam kategorije održat će se na UFC-ovom Fight Nightu koji najavljenom za 8. svibnja. U okršaj vrijedan možda čak i pozicije izazivačice krenut će bivša prvakinja Holly Holm i pobjednica prvog ženskog Ultimate Fightera, Julianna Pena.

39-godišnja Holly Holm (14-5, 7-5 UFC) ponovno se nalazi u nizu od dvije pobjede, a gledajući da je na drugom mjestu ljestvice izazivačica bantam kategorije, pobjeda u ovoj borbi mogla bi značiti novi napad na titulu. Zanimljivo je ipak kako ona ima čak četiri poraza u nizu kad su borbe za titulu u pitanju, a u posljednjem napadu je teško nokautirana od Amande Nunes. Ipak, ako savlada i Juliannu, ponovno je relevantna na toj poziciji. Druga opcija bio bi joj revanš protiv Germaine de Randamie, no tko će u tom slučaju napasti titulu?

Puno lakši posao imao bi UFC kad bi do pobjede došla 31-godišnja Pena (10-4, 6-2 UFC). Ona je na UFC 257 ostvarila važnu pobjedu, savladavši Saru McMann prekidom u trećoj rundi te trenutno na listi izazivačica ispred sebe ima tek De Randamie, Holm i Aspen Ladd, čiji se povratak nakon ozljede tek čeka. De Randamie ju je savladala u listopadu prošle godine, no Nizozemka je posljednja izazivačica u bantamu i sigurno neće na račun jedne pobjede odmah dobiti novu priliku. Pena je već dva puta zaustavljana na korak do pozicije s koje bi mogla napasti tron, a ovo je možda njena treća sreća.

Ova priredba za sada nema glavnu borbu, ali niti ova nije najavljena kao takva, iako je do sada Holm, u slučaju nastupa na Fight Nightovima, takve u pravilu predvodila. Ovog se puta čini kako UFC ovoj borbi namjerava dati tri runde, a da će "main event" poziciju ipak dobiti neki drugi okršaj. No, niti opcija glavne borbe još uvijek nije otpisana.

Linker
20. travanj 2024 13:14